Ponta, către federaţiile sportive: Dacă întârziaţi cu pachetul legislativ, nu mă mai găsiţi în funcţie

Premierul Victor Ponta le-a cerut reprezentanţilor de federaţii sportive să se grăbească cu redactarea legilor privind sprijinirea sportului, amintindu-le că le-a propus să elaboreze aceste legi încă de anul trecut şi atenţionându-i că, dacă se lasă aşteptaţi prea mult, nu îl vor mai găsi în funcţie.

195 afișări
Imaginea articolului Ponta, către federaţiile sportive: Dacă întârziaţi cu pachetul legislativ, nu mă mai găsiţi în funcţie

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"V-am spus că nu pot eu să fac pachetul legislativ privind promovarea sportului, care să includă o strategie pentru următorii 15-20 ani. haideţi să începem odată, veniţi cu pachetul legislativ, sunteţi în întârziere. Dacă vă aştept prea mult, nu o să mă mai găsiţi în funcţie, dacă nu vă mişcaţi suficient de repede. Sigur, nu vorbesc de o zi sau de o lună, dar a trecut aproape un an de când am avut aceeaşi discuţie", le-a spus Ponta participanţilor la o conferinţă privind domeniul sportului.

El a precizat că îşi asumă, alături de ministrul Sportului, adoptarea de către Parlament a acestui pachet legislativ, dar a atenţionat că o astfel de strategie va avea rezultate concrete abia peste aproximativ zece ani.

În luna iulie, într-o întâlnire cu reprezentanţii din 61 de federaţii sportive, premierul i-a asigurat pe aceştia că Guvernul îi va sprijini la rezolvarea problemelor din domeniu şi a afirmat că "pachetul legislativ" pentru sport este singurul pentru care ar fi dispus să îşi angajeze răspunderea în Parlament.

El a cerut atunci Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport (ANST) să includă în acest pachet toate modificările pe care le doresc legate de legislaţia sportului. Reprezentanţii ANST au convenit să formeze un grup de lucru care să redacteze acest pachet legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici