Portarul Arrizabalaga a fost împrumutat la Real Madrid de Chelsea

Real Madrid şi Chelsea au ajuns la un acord pentru împrumutul pe un sezon al portarului Kepa Arrizabalaga la clubul spaniol, au anunţat luni cluburile.

123 afișări
Imaginea articolului Portarul Arrizabalaga a fost împrumutat la Real Madrid de Chelsea

Portarul Arrizabalaga a fost împrumutat la Real Madrid de Chelsea

Arrizabalaga, în vârstă de 28 de ani, va sosi ca înlocuitor temporar al lui Thibaut Courtois, care va lipsi mai multe luni după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior (LCA) la genunchiul stâng în timpul unui antrenament de joia trecută.

Arrizabalaga s-a alăturat lui Chelsea de la Athletic Bilbao în 2018 pentru o sumă record pentru un portar de 80 de milioane de euro, dar a căzut în dizgraţie la clubul londonez, care a semnat în această vară cu portarul Robert Sanchez de la Brighton & Hove Albion.

Spaniolul a fost vizat şi de Bayern Munchen, echipa germană cautând să îşi înlocuiască propriul portar accidentat, Manuel Neuer, dar Real Madrid s-a mişcat mai repede pentru a asigura tranzacţia.

Accidentarea lui Courtois este o lovitură majoră pentru Real, care va trebui să se descurce fără serviciile unuia dintre jucătorii săi cheie în viitorul apropiat.

Courtois a ajuns la Real Madrid tot de la Chelsea în 2018, după ce a câştigat două titluri în Premier League, Cupa Angliei şi Cupa Ligii în perioada petrecută pe Stamford Bridge.

El a fost desemnat jucătorul meciului după finala Ligii Campionilor din 2022, câştigată de Real Madrid cu 1-0, împotriva lui Liverpool. Courtois a contabilizat atunci, contribuind decisiv la obţinera celui de al 14-lea titlu european.

Real Madrid mai are un singur portar în lotul primei echipe, pe ucraineanul Andriy Lunin.

Lunin, în vârstă de 24 de ani, a avut doar nouă apariţii în campionatul spaniol pentru club de când a semnat de la Zorya Luhansk în 2018. El şi-a petrecut primele două sezoane în Spania, fiind împrumutat la Leganes, Valladolid şi Oviedo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici