Porumboiu: Uşor-uşor fotbalul românesc moare

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, joi seară, după victoria din meciul cu CSMS Iaşi, scor 2-1 în ultima etapă a Ligii I, că "uşor-uşor fotbalul românesc moare".

221 afișări
Imaginea articolului Porumboiu: Uşor-uşor fotbalul românesc moare

Adrian Porumboiu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Ar trebui să fiu supărat că am pierdut două campionate, nu acum că am încheiat pe cinci. Venirea la Iaşi este o variantă. Niciodată să nu spui niciodată în fotbal. E păcat că un oraş ca Iaşi nu are echipă să se bată la titlu. Normal ar fi ca regulamentele să-nu se schimbe, dar vedeţi că uşor-uşor fotbalul românesc moare. Unde sunt echipele din oraşele mari, Timişoara, Craiova...", a declarat Porumboiu, care i-a lăudat pe Neniţă şi Buziuc, tinerii jucători de la FC Vaslui.

Antrenorul Gabi Balint a afirmat că jucătorii săi au fost mai mult cu gândul la vacanţă. "Iaşiul ar fi putut egala în repriza a doua şi probabil acela ar fi fost rezultatul corect. Îmi pare că un oraş ca Iaşiul nu are echipă în prima ligă. Poate totuşi FRF va decide ca Iaşiul să rămână. În cazul în care rămâne şi îşi păstrează jucătorii tineri şi face câteva achiziţii, nu va mai avea probleme sezonul viitor. Eu mai am contract, dar în fotbal nu se ştie niciodată. Am un proiect făcut, un program stabilit şi îmi doresc să realizez mai multe sezonul viitor. Sper să facem o echipă puternică".

Jucătorul Lucian Sânmărtean, care nu a evoluat cu FC Vaslui, a declarat că va rămâne la formaţia vasluiană sezonul viitor: "Discuţiile cu Steaua sunt închise, rămân la Vaslui. Mă simt bine la Vaslui, rămân aici încă mulţi ani, la Steaua nu mi se oferea contractul cerut. Sper ca Porumboiu să rămână şi sezonul viitor", a spus Sânmărtean.

Formaţia FC Vaslui a câştigat, cu scorul de 2-1 (2-0), meciul susţinut, joi, în deplasare, în faţa echipei CSMS Iaşi, în ultima etapă a Ligii I, încheind sezonul 2012/2013 pe locul cinci în clasament, cu 58 de puncte.

Pentru FC Vaslui au marcat Antal '19 şi Buhăescu '41, iar pentru CSMS Iaşi a înscris Mitrea '66.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici