GALERIE FOTO  Povestea Sabrinei Ionescu, baschetbalista cu origini româneşti: cum a reuşit să cucerească America şi trecutul fratelui său geamăn

Prima alegere generală în draftul WNBA 2020, Sabrina Ionescu joacă la New York şi calcă pe urmele lui Steph Curry, regele aruncărilor de 3 puncte din NBA.

378 afișări
Imaginea articolului Povestea Sabrinei Ionescu, baschetbalista cu origini româneşti: cum a reuşit să cucerească America şi trecutul fratelui său geamăn

All Star 2024 a făcut istorie, sâmbătă noapte. Chiar dacă a pierdut, Sabrina Ionescu a ocupat centrul scenei, provocându-l pe Stephen Curry, cel mai bun din istorie la aruncări de la mare distanţă, la o competiţie de tir de la 3 puncte.

Ionescu, star WNBA, şi-a încheiat turul cu 26 de puncte, rezultat care ar fi fost suficient pentru a câştiga adevăratul concurs de 3 puncte, adjudecat de Damian Lillard cu scorul de 26. Dar, Curry a depăşit-o.

Toată lumea vrea să ştie cine este Sabrina Ionescu. Sportiva este americană, născută în Walnut Creek, California, într-o familie de origini româneşti.

Tatăl ei a ajuns în Statele Unite la sfârşitul anilor 1980, apoi i s-a alăturat la mijlocul anilor 1990 soţia Liliana împreună cu fiul lor (şi fratele mai mare al Sabrinei), Andrei.

Sabrina s-a născut pe 6 decembrie 1997 şi are un frate geamăn, Eddy Ionescu. Amândoi sunt pasionaţi de baschet, şi-au urmat visul de a deveni profesionişti împreună: Sabrina a reuşit, în timp ce Eddy s-a oprit la facultate, unde a îmbrăcat tricoul formaţiei Oregon Ducks.

A dominat baschetul universitar feminin

Sabrina a fost prima alegere a draftului WNBA 2020 datorită abilităţilor sale extraordinare de trăagătoare, dar nu numai.

De altfel, Ionescu excelează la multe alte puncte fundamentale ale jocului, datorită cărora a devenit deţinătoarea absolută a recordului la triple double (peste 10 la cel puţin 3 categorii din joc: puncte, pase decisive, recuperări, intercepţii, blocaje) în istoria baschetului universitar feminin.

„Eram din ce în ce mai scundă, trebuia să găsesc o altă modalitate de a influenţa meciurile”, a explicat într-un interviu acordat Washington Post.

Noaptea All Star Game a fost specială şi din alt motiv: idolul lui Ionescu este însuşi Steph Curry. Sabrina a mai fost legată de Kobe Bryant, alături de care s-a antrenat în mai multe rânduri, înainte de sosirea în WNBA.

Modelul ei în lumea baschetului feminin este însă Becky Hammon, fostă jucătoare şi acum antrenoare, de câţiva ani alături de Gregg Popovich pe banca echipei masculine San Antonio Spurs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici