Praga renunţă la candidatura pentru Jocurile Olimpice din 2020, din cauza crizei

Municipalitatea din Praga a renunţat la proiectul său de a candida la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2020, din cauza crizei economice, a anunţat, marţi, consilierul municipal Miroslav Poche.

15 afișări
Imaginea articolului Praga renunţă la candidatura pentru Jocurile Olimpice din 2020, din cauza crizei

Praga renunţă la candidatura pentru Jocurile Olimpice din 2020, din cauza crizei (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Miroslav Poche a precizat că stoparea pregătirilor privind candidatură face parte dintr-un pachet de măsuri adoptat de Consiliul Municipal în vederea atenuării consecinţelor crizei economice asupra activităţii oraşului Praga.

"Posibilităţile noastre reale au fost influenţate de recesiunea economică. Convingerea noastră că Praga rămâne capabilă să organizeze o astfel de conpetiţie rămâne neschimbată", a precizat, marţi, primarul oraşului, Pavel Bem.

Costul organizării JO de vară la Praga s-ar fi ridicat la aproximativ 3,3 miliarde de euro. Potrivit Primăriei, oraşul a cheltuit aproximativ 2,6 milioane de euro pentru pregătirea candidaturii.

Capitala Cehiei a depus deja, fără succes, candidatura pentru Jocurile Olimpice din 2016. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va alege oraşul gazdă pentru această competiţie pe 2 octobrie, la Copenhaga, dintre candidatele Chicago, Madrid, Rio de Janeiro şi Tokyo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici