Premieră: atleţii cu medalii de aur vor primi şi premii în bani la Jocurile Olimpice de la Paris

  • Atleţii care vor câştiga medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Paris vor primi şi premii în bani.
  • Premierea în bani reprezintă o premieră, iar atletismul este primul sport care procedează în acest fel.
  • La Jocurile Olimpice din Los Angeles ar putea fi premiaţi şi medaliaţii cu argint şi bronz.
88 afișări
Imaginea articolului Premieră: atleţii cu medalii de aur vor primi şi premii în bani la Jocurile Olimpice de la Paris

Premieră: atleţii cu medalii de aur vor primi şi premii în bani la Jocurile Olimpice de la Paris

Câştigătorii celor 48 de evenimente de atletism de la Jocurile de la Paris vor primi fiecare câte 50.000 de dolari, potrivit Sky News. Membrii echipelor de ştafetă vor împărţi premiul între ei. Anunţul a fost făcut de World Athletics, federaţia internaţională de atletism. Organismul de conducere al atletismului a anunţat că alocă 2,4 milioane de dolari pentru a-i plăti pe medaliaţii cu aur

Jocurile Olimpice moderne au început ca un eveniment pentru sportivii amatori, iar Comitetul Olimpic Internaţional nu acordă premii în bani. Totuşi, mulţi medaliaţi primesc recompense financiare de la guvernele ţărilor lor, de la diferite organisme sportive naţionale sau de la sponsori.

Plăţile pentru medaliaţii cu argint şi bronz ar putea să înceapă la Jocurile Olimpice din 2028 de la Los Angeles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici