Premieră naţională: Timişoara va găzdui o etapă a campionatului european de padel

Timişoara va găzdui, în premieră naţională, o etapă a campionatului european de padel. Este vorba despre un sport la care se foloseşte racheta şi care combină elemente din tenis şi squash.

257 afișări
Imaginea articolului Premieră naţională: Timişoara va găzdui o etapă a campionatului european de padel

Premieră naţională: Timişoara va găzdui o etapă a campionatului european de padel

65 de sportivi, băieţi şi fete, din 12 ţări, vor participa la competiţia pentru profesionişti organizată de Central European Padel Tour. Întrecerile sportive se vor desfăşura în weekend, la baza sportivă Padel Center din Timişoara.

Sportivi profesionişti din Cehia, Croaţia, Germania, Italia, Moldova, Polonia, Serbia, Slovacia, Spania, Tunisia, Ungaria şi România vor evolua pe cele cinci terenuri ale clubului. Trei terenuri sunt acoperite şi două se află în aer liber, anunţă organizatorii.

Central European Padel Tour (CEPT) este singurul turneu profesionist de padel în comunitatea europeană. Competiţia se desfăşoară pe parcursul unui an, cu etape lunare în toate ţările. România organizează în premieră această competiţie.

Padelul este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creştere de pe planetă, în sensul numărului tot mai mare de practicanţi. Dincolo de faptul că îi vedem pe marii fotbalişti sau tenismeni că joacă şi padel sau că deţin cluburi de padel, ne bucurăm de amploarea pe care o câştigă acest sport în România. Ţară care, din vara anului trecut a recunoscut oficial, prin Ministerul Sportului, prezenţa padelului în ţara noastră. Este o bucurie şi o recunoaştere în plus a calităţii şi performanţelor sportivilor noştri faptul că suntem gazdele etapei din România a Central European Padel Tour”, a declarat Lucian Perescu, reprezentantul Padel Center.

Padelul este un sport de rachetă, cu elemente din tenis şi squash, care se joacă la dublu, pe terenuri înconjurate de pereţi de sticlă. Sportul a fost inventat în Mexic, în anul 1969. Comitetele Olimpice Europene au inclus padelul în programul celei de-a treia ediţii a Jocurilor Europene, care va avea loc în Polonia în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici