Premierul britanic spune că este „de neconceput" ca Rusia să găzduiască finala Ligii Campionilor

Rusiei nu ar trebui să i se permită să găzduiască evenimente fotbalistice precum finala Ligii Campionilor, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut două regiuni separatiste din estul Ucrainei, a declarat marţi premierul britanic Boris Johnson, citat de Reuters.

582 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic spune că este „de neconceput" ca Rusia să găzduiască finala Ligii Campionilor

Marea Britanie a declarat că va discuta cu organismele guvernamentale relevante despre locaţia finalei Ligii Campionilor, care este programată să aibă loc la Sankt Petersburg, în luna mai.

Întrebat dacă va face presiuni pentru ca finala Ligii Campionilor să fie mutată, Johnson le-a spus parlamentarilor: „Cred că este de neconceput ca turneele internaţionale majore de fotbal să aibă loc în Rusia după... invazia unei ţări suverane".

Nadine Dorries, ministrul britanic al sportului, a declarat că Marea Britanie va ridica problema cu autorităţile fotbalistice.

„Am îngrijorări serioase cu privire la evenimentele sportive care urmează să aibă loc în Rusia, cum ar fi finala Ligii Campionilor, şi voi discuta cu organismele de conducere relevante", a declarat Dorries într-un tweet.

„Nu îi vom permite preşedintelui Putin să exploateze evenimentele de pe scena mondială pentru a-şi legitima invazia ilegală din Ucraina".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici