Premii record la Australian Open în 2020. La cât se va ridica suma totală

Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va avea loc în perioada 20 ianuarie - 2 februarie, va beneficia de cele mai mari premii din istoria competiţiei. Suma totală se va ridica la 71 milioane de dolari australieni (49,1 milioane de dolari americani).

386 afișări
Imaginea articolului Premii record la Australian Open în 2020. La cât se va ridica suma totală

Sursa: Profimediaimages

Faţă de anul trecut, organizatorii au anunţat o creştere de 13.6% în ceea ce priveşte suma totală a premiilor.

„Ne-am dorit mereu să îmbunătăţim plata şi condiţiile pentru o gamă largă de tenismeni internaţionali. De la ediţia din 2007 a Australian Open, suma totală a premiilor a devenit mai mult decât triplă, de la 20 de milioane de dolari australieni, la 71 de milioane de dolari australieni, sumă pe care o anunţăm acum", a declarat Craig Tiley, directorul turneului de la Australian Open.

Câştigătorii de la Australian Open 2020, atât la masculin, cât şi la feminin, vor încasa un cec în valoare de 2,85 milioane de dolari, în timp ce finaliştii vor primi 1,42 milioane de dolari.

Premiile au crescut semnificativ şi în primele faze ale competiţiei. Un jucător eliminat în primul tur al calificărilor va încasa aproximativ 13.800 de dolari, o creştere de 33.3% faţă de anul precedent. Prezenţa în primul tur de pe tabloul principal este recompensată cu 62.200 de dolari, creştere de 20%.

Australian Open 2020 va avea loc la Melbourne, în perioada 20 ianuarie - 2 februarie. Campionii ediţiei precedente au fost sârbul Novak Djokovic (masculin) şi japoneza Naomi Osaka (feminin).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici