Presa engleză: România nu a pus în pericol calificarea Angliei la CE de tineret

Cotidianul britanic The Daily Mail notează, în ediţia electronică, că reprezentativa României nu a pus niciun moment în pericol calificarea Angliei la turneul final al Campionatului European de tineret din Danemarca, în manşa secundă a play-off-ului CE-2011, disputată la Botoşani.

9 afișări
Imaginea articolului Presa engleză: România nu a pus în pericol calificarea Angliei la CE de tineret

Presa engleză susţine că România nu a pus în pericol calificarea Angliei la CE de tineret (Imagine: Mediafax Foto)

"O după amiază curajoasă pentru echipa Angliei care obţine locul la Campionatul European. Anglia a făcut ceea ce era necesar pentru a-şi asigura calificarea la Campionatul European de anul viitor din Danemarca. Pe durata celei de-a doua reprize, românii s-au rezumat la şuturi speculative de la distanţă şi nu au dat senzaţia niciun moment că pot depăşi apărarea Angliei. Curajoasă la final, Anglia a fost puternică precum o stâncă şi a păstrat poarta intactă. Fundaşul echipei Chelsea, Michael Mancienne, care este împrumutat la Wolverhampton, a evoluat superb astăzi şi şi-a condus echipa la Europeanul sub 21 de ani din vara viitoare, când el va avea 23 de ani. Mancienne a fost un turn de forţă în apărarea Angliei şi a făcut faţă atacurilor disperate ale României", a notat mailonline.co.uk.

Postul public britanic BBC consideră că în urma acestei partide nu rămâi cu nicio impresie despre echipa de tineret a României. "Ei bine, nu a fost un meci clasic şi nici nu au fost momente prea plăcute, dar Anglia şi-a făcut treaba bine şi va juca la Campionatul European sub 21 de ani de anul viitor din Danemarca. România? Nu rămâi cu nimic", a scris Mark Mitchener, de la BBC.

Ediţia online a tabloidul The Sun a remarcat ocaziile din prima repriză ale lui Torje, Sburlea, Bicfalvi şi Alexe. "Anglia a intrat în meci ştiind că nu a mai pierdut o partidă disputată în deplasare de aproape cinci ani. Fazele fixe nu au adus nimic nou în meci, dar românii au replicat prin şuturile lui Torje, Sburlea şi Alexe. România a părut că pierde din viteză la începutul celei de-a doua reprize, iar Anglia a început să devină periculoasă pe partea stângă în urma acţiunilor lui Danny Rose. Portarul Fielding a părut nesigur în poartă şi le-a dat fiori colegilor în minutul 69, când Gardoş a şutat de la distanţă. Fanii Angliei deja revedeau imaginile cu Robert Green de la Cupa Mondială", a notat şi The Sun.

Reprezentativa de tineret a României a ratat, marţi, calificarea la turneul final al Campionatului European din Danemarca, după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, partida susţinută, la Botoşani, în compania Angliei, în returul play-off-ului.

În tur, reprezentativa Angliei, vicecampioană europeană en-titre, s-a impus cu scorul de 2-1. În urma acestui rezultat, echipa de tineret a Angliei s-a calificat la turneul final din 2011 ce va avea loc în Danemarca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici