Presa franceză vede partea pozitivă după Euro 2016: Cel puţin, Franţa va câştiga nişte bani

Deşi în mare parte dezamăgiţi, jurnaliştii francezi văd şi partea pozitivă a Campionatului European, câştigurile financiare, după ce Franţa a fost învinsă în ultimul act al competiţiei, scor 0-1, după prelungiri, în faţa Portugaliei.

696 afișări
Imaginea articolului Presa franceză vede partea pozitivă după Euro 2016: Cel puţin, Franţa va câştiga nişte bani

Presa franceză vede partea pozitivă după Euro 2016: Cel puţin, Franţa va câştiga nişte bani

Chiar dacă este o publicaţie generalistă, primul articol al publicaţiei Le Parisien este legat de asemenea de Euro 2016. Jurnaliştii de la Le Parisien cred că ţara lor are de câştigat, în ciuda eşecului de la Euro 2016, turneu pe care l-a găzduit: „Cel puţin, Franţa va câştiga nişte bani”.

„Deşi fanii sunt dezamăgiţi după acest eşec, Franţa se poate consola cu impactul financiar al acestei competiţii, unul mai mare decât se preconiza. Primele semne sunt destul de promiţătoare, dar o imagine clară vom avea în perioada următoare”, au mai scris francezii de la Le Parisien.

Cotidianul L’Equipe a publicat, luni, pe prima pagină, o poză cu Paul Pogba, în care mijlocaşul francez, deznădăjduit, îşi ţine capul în palme. Alături de poza respectivă, L’Equipe titrează: „Zdrobiţi”, apoi adaugă „după o finală tristă, albaştrii se înclină în faţa Portugaliei care a câştigat primul trofeu internaţional din istorie”, au adăugat jurnaliştii francezi. De altfel, cei de la L’Equipe nu i-au acordat nicio notă unicului marcator, Eder, în caseta tehnică din ediţia tipărită.

France Football scrie, în varianta online: „O dezamăgire teribilă. Când pierzi totul, nu îţi rămân decât lacrimile”. Jurnaliştii de la revista care acordă Balonul de Aur au ţinut totuşi să laude performanţa obţinută de Portugalia: „Este admirabil că Portugalia a câştigat primul titlu din istoria sa”, respectiv „Eder şi Rui Patricio, marii eroi”, cu referire la marcatorul unicului gol şi la portarul portughez care nu a primit gol în finală.

Alte titluri din presa franceză sună în felul următor: „Cu inima zdrobită” – Sud-Ouest sau „Prea crud” – La Depeche.

De cealaltă parte, presa portugheză se află în plină sărbătoare. „E al nostru”, a titrat, luni, Jornal de Noticias, în legătură cu titlul european câştigat de Portugalia, în timp ce A Bola scrie: „Mândrie portugheză. Suntem campionii Europei”. Diario de Noticias dedică 20 de pagini în ediţia tipărită de luni, cu titlul pe prima pagină: „Campionii”.

Presa spaniolă salută succesul portughezilor la Euro 2016: „Nu mai este un vis, este realitate”, titrează Marca sau, mai simplu, „Portugalia” – AS.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici