Presa internaţională, despre Simona Halep: Poate deveni marea rivală a liderului WTA

Presa internaţională a notat, vineri, după ce Simona Halep, locul 3 WTA, a fost învinsă de Serena Williams în semifinalele Miami Open, că meciul dintre cele două a fost epic, un test dur pentru americancă, şi că mulţi gândesc acum că sportiva română poate deveni marea rivală a liderului WTA.

27328 afișări
Imaginea articolului Presa internaţională, despre Simona Halep: Poate deveni marea rivală a liderului WTA

Presa internaţională, despre Simona Halep: Poate deveni marea rivală a liderului WTA (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"După o luptă aprigă, Williams se impune în faţa lui Halep la Miami", a notat tennisnow.com. "Serena Williams a supravieţuit unei riposte dure a Simonei Halep şi a acces în finală. Williams s-a forţat din toate puterile pentru a o face KO pe Simona Halep în primul set al semifinalei lor de la Miami, dar Halep a determinat-o pe Williams să joace trei seturi şi a fost aproape să-i administreze o înfrângere. În cele din urmă Williams a trecut de Halep, scor 6-2, 4-6, 7-5, obţinând a 20-a victorie consecutivă. Felul în care joacă i-a făcut pe mulţi să considere că românca poate fi marea rivală a lui Williams în anii următori. Rămâne de văzut dacă va fi aşa, dar chiar şi posibilitatea ca o jucătoare să ameninţe supremaţia lui Williams este o veste pentru WTA, circuit în care Williams a doborât multe «pretendente la tron» în ultimii ani", adaugă sursa citată.

"Duelul ar fi trebuit să aibă loc luna trecută în California, la Indian Wells. Dar în sfârşit seria de victorii a Serenei Williams a coincis cu cea a Simonei Halep, şi a meritat aşteptarea. Am asistat la lovitură după lovitură. A fost dictarea lui Williams împotriva îndemânării lui Halep în a dactilografia. Şi Williams a reuşit să găsească soluţii pentru a se impune", menţionează şi New York Times.

Miami Herald notează că Serena Williams şi-a dorit să o învingă pe Halep mai ales pentru că românca era ultima sportivă care s-a impus în faţa ei, anul trecut, la Turneul Campioanelor.

"Comunitatea română din Florida a făcut tot ce a putut pentru a o împinge pe Simona Halep în finala de la Miami Open, scandând «Si-Mo-Na!» în tribune în timpul semifinalei de joi seară. A ajutat-o să ajungă în al treilea set. Dar când conta cel mai mult, în ultimele ghemuri, decisive, Serena Williams a fost prea puternică şi a învins cu 6-2, 4-6, 7-5. Williams era motivată în mod special să o învingă pe Halep, deoarece românca era ultima persoană care a învins-o (6-0, 6-2, la Turneul Campioanelor, în noiembrie 2014), înainte ca sportiva americană să reuşească o serie de 19 victorii".

"Serena Williams pune capăt parcursului Simonei Halep către finala Miami Open", a scris tennisworldusa.org, adăugând că americanca a ajuns în finală după "un test dur" din partea Simonei Halep.

"Serena Williams în forţă", a titrat L'Equipe. "După un prim set uşor, Serena Williams a trebuit să se forţeze pentru a o învinge pe Simona Halep, într-o atmosferă electrizantă. Williams va avea acum posibilitatea de a câştiga pentru a opta oară trofeul la Miami, sâmbătă, în finala cu sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, care, spre deosebire de Halep, nu a învins-o niciodată", notează jurnalul francez.

"Americanca şi Simona Halep au oferit publicului din Miami un spectacol superb în semifinale. Şi în ciuda rezistenţei sale frumoase, românca a fost învinsă de numărul unu mondial", scrie Le Figaro.

Agenţia spaniolă EFE, citată de As, notează că Simona Halep "i-a complicat viaţa" Serenei Williams în semifinale.

"Serena Williams a câştigat un meci epic, Simona Halep învinsă la fotofinish", a notat tennisworlditalia.com. "Spectacol mare în a doua semifinală a turneului, un meci foarte frumos", adaugă sursa citată.

Simona Halep, locul 3 WTA, a ratat calificarea în finala turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5, de numărul 1 mondial, americanca Serena Williams, în semifinalele competiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici