Presa italiană: Războiul dintre Mutu şi Special One renaşte după patru ani

Cotidianul Gazzetta dello Sport notează, miercuri, că "războiul" dintre atacantul Adrian Mutu şi fostul său antrenor de la Chelsea, Jose Mourinho, renaşte cu ocazia meciului Fiorentina - Internazionale Milano, în care cei doi sunt adversari, informează violanews.com.

13 afișări
Imaginea articolului Presa italiană: Războiul dintre Mutu şi Special One renaşte după patru ani

Presa italiană: Războiul dintre Mutu şi Special One renaşte după patru ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mutu şi Special One din nou unul împotriva celuilalt", a notat sursa citată. "Niciodată prieteni. Între Mutu şi Mourinho există o rivalitate veche. O poveste care seamănă cu scenariul unui film. Fascinaţia Londrei, cocaină, femei, Chelsea... Ca ultim act, o concediere. Războiul dintre român şi Special One renaşte după patru ani, înainte de meciul Fiorentina - Inter. Se întâlnesc doi bărbaţi orgolioşi. Doi bărbaţi care nu uită", scrie jurnalul italian.

Gazzetta dello Sport menţionează că Adrian Mutu a reprezentat una din primele investiţii la Chelsea ale patronului Roman Abramovici.

"Parma a primit pentru el 23 de milioane de euro. La echipa londoneză ajunge, în 2004, tehnicianul Jose Mourinho. Portughezul intră ca un ciclon. Schimbă aproape tot. Filozofia şi jucătorii. Din vechea gardă a lui Ranieri se salvează doar Adrian. Motivul? Arkadi, unul dintre fii lui Abramovici, este înnebunit după român. Însă, în ciuda acestei protecţii, Adrian rămâne în tribună sau pe bancă. Jucătorul explodează după un meci Chelsea-Liverpool. «Mourinho nu m-a convocat pentru că spune că nu sunt bine. Dar eu sunt bine şi antrenorul nu-mi dă posibilitatea să demonstrez că am dreptate. Nu pot să rămân pe bancă. Trebuie să schimb clubul». Războiul continuă. Un control inopinat, cerut de Chelsea, iar Mutu este depistat pozitiv cu cocaină. Concediatul Adrian a trecut apoi la Juve. Şi acest transfer este obiectul unui litigiu în curs, românul contestând decizia FIFA conform căreia trebuie să plătească grupării Chelsea despăgubiri de 17 milioane de euro", notează cotidianul citat.

Pe de altă parte, portarul echipei Inter, Julio Cesar, i-a lăudat pe Adrian Mutu şi Alberto Gilardino de la Fiorentina, spunând că sunt doi jucători mari. "Gila şi-a recăpătat încrederea, iar Mutu a înscris două goluri chiar şi în meciul cu Palermo, de duminică", a spus Julio Cesar.

Internazionale Milano, echipă antrenată de Mourinho şi la care evoulează Cristian Chivu, şi Fiorentina, la care joacă Mutu, se vor întâlni, miercuri seară, la ora 21.30, la Florenţa, într-un meci din etapa a IX-a a campionatului Italiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici