Presa olandeză, entuziasmată după calificarea Olandei în finala CM - VIDEO

Presa olandeză este entuziasmată, miercuri, de calificarea reprezentativei antrenate de Bert van Marwijk în finala Cupei Mondiale din Africa de Sud, prima şansă a batavilor, după 32 de ani, de a câştiga trofeul.

73 afișări
Imaginea articolului Presa olandeză, entuziasmată după calificarea Olandei în finala CM - VIDEO

Presa olandeză, entuziasmată după calificarea Olandei în finala CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"FINALA", a titrat cotidianul Telegraaf, prezentând imaginea unui leu, simbolul Olandei, şi o fotografie cu momentul în care atacantul Arjen Robben a înscris. "Olanda a trebuit să aştepte 32 de ani acest moment", menţionează sursa citată.

"În sfârşit, idoli pentru generaţia noastră leneşă", notează şi jurnalul NRC Next, care publică, de asemenea, o fotografie cu Robben. "Încă o victorie şi Oranje sunt campioni", adaugă cotidianul olandez.

Ziarele din Olanda au paginile pline cu fotografii ale suporterilor în delir, iar jurnalul Volkskrant a publicat, pe prima pagină, o poză a căpitanului naţionalei, Giovanni van Bronckhorst, sub titlul "Oranje din nou în finală, după 32 de ani".

Cotidianul Trouw speră că ţara îşi va reveni după "traumatismul" celor două finale pierdute, în 1974 (în faţa Germaniei) şi în 1978 (în faţa Argentinei).

Reprezentativa Olandei s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins, cu scorul de 3-2 (1-1), selecţionata Uruguayului, într-un meci disputat, marţi, la Cape Town, în semifinalele competiţiei din Africa de Sud.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici