Presa spaniolă: Lopez Caro trăieşte un coşmar, este victima unei campanii a lui Porumboiu

Presa spaniolă notează, joi, că "aventura" în România a tehnicianului formaţiei FC Vaslui, Juan Ramon Lopez Caro, seamănă mai mult cu un coşmar decât cu o experienţă constructivă şi că antrenorul este victima unei campanii orchestrate de Adrian Porumboiu, după o serie de rezultate slabe.

30 afișări
Imaginea articolului Presa spaniolă: Lopez Caro trăieşte un coşmar, este victima unei campanii a lui Porumboiu

Presa spaniolă: Lopez Caro trăieşte un coşmar, este victima unei campanii a lui Porumboiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aventura română a lui Juan Ramon Lopez Caro se aseamănă mai mult cu un coşmar decât cu o experienţă constructivă într-o ţară nouă şi cu un fotbal necunoscut. Aflat la conducerea echipei FC Vaslui, tehnicianul este victima unei campanii de hărţuire ca urmare a unei serii de rezultate slabe, care a culminat cu presupusul boicot al majorităţii echipei. Doar David Rivas şi Alejandro Campana s-au prezentat la şedinţa de pregătire de ieri dimineaţă (n.r. - miercuri dimineaţă)", notează cotidianul Publico.

Jurnalul menţionează că FC Vaslui a obţinut o singură victorie în primele şase etape ale Ligii I şi nu a reuşit să se califice în grupele Ligii Europa. "Deşi iniţial au existat speculaţii că tehnicianul ar fi demisionat, el a negat acest lucru. Strategia patronului clubului, Adrian Porumboiu, constă în forţarea unei demisii a lui Lopez Caro, pentru a evita plata unei indemnizaţii ce s-ar putea ridica la un milion de euro", adaugă Publico.

El Mundo scrie că Lopez Caro "trăieşte un coşmar" la Vaslui şi că este ţinta unei campanii de "mobbing" (n.r. - hărţuirea unei persoane la locul de muncă) orchestrată de Adrian Porumboiu, care vrea să forţeze plecarea tehnicianului. "Porumboiu vrea să scape de Lopez Caro, însă acesta are o clauză de un milion de euro. De aceea, a orchestrat o campanie de hărţuire şi distrugere pentru a forţa demisia antrenorului", precizează sursa citată, care adaugă că Porumboiu l-a criticat pe Lopez Caro după fiecare meci.

Cotidianul As califică problemele lui Lopez Caro la FC Vaslui drept "un război deschis" între tehnician şi gruparea din Liga I. Jurnalul menţionează că Lopez Caro este presat de conducerea FC Vaslui să demisioneze şi că Porumboiu l-a criticat deschis pe antrenorul spaniol după fiecare meci. As mai scrie despre "atmosfera ostilă" în care trăieşte la Vaslui Juan Ramon Lopez Caro.

Jucătorii echipei FC Vaslui nu s-au prezentat la antrenamentele de miercuri şi joi, antrenorul Lopez Caro susţinând că şedinţele de pregătire au fost boicotate. În replică, finanţatorul Adrian Porumboiu a declarat, miercuri, că Lopez Caro a dat dovadă de lipsă de respect, el modificând programul echipei, introducând câte două antrenamente miercuri şi joi, deşi iniţial îi anunţase pe jucători că vor fi liberi, iar unii dintre ei îşi cumpăraseră bilete pentru a merge acasă.

FC Vaslui a obţinut doar cinci puncte în primele şase etape ale Ligii I, ocupând locul 14 în clasament, iar oficialii clubului încearcă să-l facă pe antrenorul spaniol să-şi dea demisia pentru a nu-i plăti clauza de reziliere a contractului, în valoare de un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici