Preşedintele Barcelona, Joan Laporta: „Clubul este mai presus de orice, chiar şi mai presus de Messi”

Preşedintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a susţinut vineri la amiază o conferinţă de presă în care a explicat motivele pentru care catalanii nu pot semna un nou contract cu Lionel Messi. Concluzia sa este că, negocierile cu Leo Messi s-au încheiat din cauza regulilor din La Liga.

1243 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Barcelona, Joan Laporta: „Clubul este mai presus de orice, chiar şi mai presus de Messi”

Preşedintele Barcelona, Joan Laporta: „Clubul este mai presus de orice, chiar şi mai presus de Messi”

"Cifrele financiare şi pierderile sunt mai proaste decât ne aşteptam. Masa noastră salarială nu lasă nici o marjă. Fair play-ul financiar ne blochează şi el. Nu pot lua o decizie care ar putea distruge clubul pentru următorii 50 de ani, Barça este cel mai important lucru.", a explicat Laporta.

El a dat vina pe situaţia moştenită de la predecesorul său: "Nu putem înregistra contractul lui Leo Messi care a fost convenit din cauza regulilor fair play-ului financiar. Din păcate, am primit o moştenire în care nu avem nicio marjă cu situaţia actuală a salariilor".

Laporta a mai spus că cele două părţi au ajuns la o înţelegere: "Leo Messi a vrut să rămână la Barcelona, avea un acord să rămână la Barça şi noi am vrut ca Leo să rămână. Vreau să mulţumesc echipei lui Leo şi tuturor persoanelor implicate în negocieri. Din păcate, din cauza regulilor din La Liga, nu putem continua. Sunt trist, dar am făcut totul pentru a-l păstra pe Leo şi el era pregătit să rămână la Barcelona, aşa s-a convenit. Acum începe o nouă eră fără Lionel Messi, îi vom fi recunoscători lui Leo".

Preşedintele Barça a exclus posibilitatea ca situaţia să se schimbe: "Şanse de a schimba situaţia şi de a-l re-semna pe Messi? Nu vreau să dau speranţe false. Am avut un termen limită pentru că La Liga începe în curând... acum Messi poate să analizeze alte opţiuni. Am avut un acord cu Messi pentru a semna un contract pe cinci ani, dar plătindu-i un salariu pe doi ani. Leo a fost de acord cu contractul, acesta a fost acceptat. Eram convinşi că era un acord bun pentru fair play-ul financiar, dar nu a fost permis de La Liga".

"Negocierile cu Leo Messi s-au încheiat. Nu-l putem înregimenta pe Messi din cauza regulilor din La Liga, nu sunt flexibili cu noi în privinţa limitei salariale. Am avut un acord cu Leo, dar nu-l putem înregistra.”

Reporterii prezenţi la conferinţă au insistat asupra faptului că ar putea exista totuşi şanse pentru îmbunătăţirea situaţiei. Laporta a fost ferm: "Nu putem să le vindem speranţe false fanilor noştri. Trebuie să mergem mai departe. Clubul de fotbal Barcelona mai presus de orice. Nu putem trăi din vise. Îmi place să visez, dar nu este cazul, trebuie să vorbim despre realitate.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici