Preşedintele CIO a invitat 203 din cele 206 Comitete Olimpice Naţionale la Paris 2024

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a invitat miercuri 203 din cele 206 Comitete Naţionale Olimpice (CNO) să participe la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, care vor începe peste un an.

410 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CIO a invitat 203 din cele 206 Comitete Olimpice Naţionale la Paris 2024

Preşedintele CIO a invitat 203 din cele 206 Comitete Olimpice Naţionale la Paris 2024

Decizia referitoare la participarea sportivilor ruşi şi bieloruşi în calitate de persoane neutre este aşteptată să fie luată la sesiunea CIO de la Mumbai, din octombrie.

Rusia şi Belarus au fost două dintre CNO-urile care nu au primit invitaţii, în timp ce Guatemalei, care este în prezent suspendată, nu i-a fost trimisă nici ei vreo invitaţie.

"Misiunea Jocurilor Olimpice este de a dezlega întreaga lume într-o competiţie paşnică", a declarat Bach în faţa invitaţilor reuniţi.

"În lumea noastră fragilă, cu conflicte, diviziuni şi războaie, avem nevoie mai mult ca niciodată de această putere unificatoare. Jocurile Olimpice trebuie să construiască întotdeauna punţi. Jocurile Olimpice nu trebuie niciodată să ridice ziduri".

"Prin urmare, îmi face o deosebită plăcere să marchez astăzi această etapă importantă prin invitarea naţiunilor la Paris pentru a sărbători Jocurile celei de-a 33-a Olimpiade şi pentru a celebra motto-ul olimpic: Mai repede, Mai sus, Mai puternic - Împreună."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici