Preşedintele COSR, într-o scrisoare deschisă către Comitetul Olimpic Francez: Suntem toţi Charlie!

Preşedintele COSR, Alin Petrache, i-a adresat o scrisoare deschisă conducătorului Comitetului Olimpic Francez, Denis Masseglia, în care condamnă atacul terorist asupra publicaţiei Charlie Hebdo şi îşi exprimă solidaritatea cu familiile victimelor.

68 afișări
Imaginea articolului Preşedintele COSR, într-o scrisoare deschisă către Comitetul Olimpic Francez: Suntem toţi Charlie!

Preşedintele COSR, într-o scrisoare deschisă către Comitetul Olimpic Francez: Suntem toţi Charlie!

"Suntem toţi consternaţi, revoltaţi şi încă în stare de şoc după aflarea veştilor atacului asupra redacţiei ziarului Charlie Hebdo. Vreau să exprim solidaritatea noastră cu familiile victimelor, cu colegii de redacţie ai acestora, cu presa franceză şi cu toată mişcarea globală provocată de acest act barbar pe care-l reprimăm din toate puterile şi pe toate vocile. Lumea Olimpică şi sportivă din România îşi exprimă în acelaşi timp convingerea că acest tip de acţiuni laşe şi nedemne de oricare religie este inacceptabil şi nu va putea niciodată opri sau limita exprimarea liberă a gândurilor, a convingerilor sau a oricărui lucru pe care simtim că trebuie să-l exprimăm. Încă o dată, vă asigur de toată solidaritatea noastră şi de cele mai profunde sentimente pentru toţi cei care au fost afectaţi de această oribilă tragedie. Indiferent de locul în care trăim, în faţa acestui gen de provocare, SUNTEM TOŢI CHARLIE !", se arată în scrisoarea semnată de Alin Petrache.

Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete, la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Doi fraţi de naţionalitate franceză născuţi la Paris, Said Kouachi, în vârstă de 34 de ani, şi Chérif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, un jihadist cunoscut serviciilor antiteroriste, au fost identificaţi drept presupuşii autori ai atacului şi sunt căutaţi de poliţie.

Un al treilea suspect, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, care i-ar fi ajutat pe cei doi fraţi să comită atacul sângeros de la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, s-a predat poliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici