Preşedintele FC Liverpool îi acuză de abuz pe proprietarii actuali ai clubului

Preşedintele FC Liverpool, Martin Broughton, îi acuză de "încălcarea flagrantă" a angajamentelor asumate pe actualii proprietari ai grupării engleze, Tom Hicks şi George Gillett, care ar fi încercat să împiedice vânzarea clubului către New England Sports Ventures, informează The Guardian.

17 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FC Liverpool îi acuză de abuz pe proprietarii actuali ai clubului

Preşedintele FC Liverpool îi acuză de abuz pe proprietarii actuali ai clubului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Martin Broughton susţine că proprietarii americani au comis un abuz atunci când au decis să înlocuiască doi dintre membrii Consiliului Director, Christian Purslow şi Ian Ayre, pe motiv că s-au analizat oferte de preluare a clubului sub valoarea cerută de americani. Conducerea clubului a anunţat, într-un comunicat publicat în noaptea de marţi spre miercuri, că cei doi au fost înlocuiţi cu fiul lui Tom Hicks, Mack, şi un alt colaborator al acestuia, Lori McCutcheon, însă înlocuirea nu este încă oficială, fiind contestată în justiţie.

Preşedintele FC Liverpool susţine că singurul în măsură să facă o astfel de schimbare era el, potrivit angajamentelor asumate de proprietarii americani în faţa Royal Bank of Scotland.

"Motivul din spatele acestei manevre este acela că proprietarii au considerat că cele două oferte pe care noi le-am analizat erau sub valoarea cerută de ei. Noi nu credem că aceste schimbări din Consiliul Director sunt valide. Când am preluat rolul de preşedinte, ei şi-au luat nişte «angajamente scrise» faţă de Royal Bank of Scotland. Acestea presupuneau, printre altele, că eu sunt singura persoană împuternicită să schimbe membri din conducere, iar ei nu vor întreprinde nicio acţiune prin care să împiedice o vânzare a clubului la un preţ rezonabil. Cred că ei au abuzat în mod flagrant de ambele angajamente luate", a spus Broughton.

Conducătorii FC Liverpool au anunţat, miercuri, într-un comunicat, că au acceptat oferta de cumpărare din partea New England Sports Ventures (NESV), însă vânzarea necesită aprobarea proprietarilor şi a Premier League, iar acordul final trebuie să treacă o procedură judiciară.

Broutghton a precizat că, în urma vânzării către NESV, vor fi stinse şi datoriile ce au rezultat la preluarea clubului de către Hicks şi Gillett. "Vor rămâne doar datoriile normale şi există premisele reamenajării actualului stadion şi nu mutarea pe o altă arenă", mai spus oficialuil englez.

Astfel, Liverpool va avea datorii de doar 37 de milioane de lire sterline (42,48 milioane de euro), cu care s-ar afla pe locul doi în ceea ce priveşte cele mai mici datorii din Premier League.

Consorţiul New England Sports Ventures, ce deţine gruparea de base-ball Boston Red Sox, este condus de americanii John William Henry II şi Tom Warner.

Clubul Liverpool, cu datorii de 300 de milioane de euro, a fost scos la vânzare în aprilie de Tom Hicks şi George Gillett pentru 351,4 milioane de lire sterline (403,5 milioane de euro). Proprietarii americani, care nu au fost acceptaţi de fani, au termen până la 15 octombrie să ramburseze la Royal Bank of Scotland un împrumut de 282 de milioane de lire sterline. În plan sportiv, Liverpool ocupă locul 18, retrogradabil, după şapte etape în Premier League.

FC Liverpool este una dintre adversarele formaţiei Steaua în Grupa K din Liga Europa. Primul meci dintre cele două echipe a avut loc în Anglia şi s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 4-1. Următorul meci dintre cele două formaţii va avea loc în data de 2 decembrie, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici