Preşedintele FC Porto a scăpat de acuzaţia de corupţie

Un tribunal portughez a decis, luni, neînceperea urmăririi penale împotriva preşedintelui FC Porto, Jorge Pinto da Costa, suspectat de corupţie activă la un meci din sezonul 2003/2004, au anunţat surse judiciare.

18 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FC Porto a scăpat de acuzaţia de corupţie

Preşedintele FC Porto a scăpat de acuzaţia de corupţie

Decizia camerei de Instrucţie Criminală din cadrul tribunalului din Porto a concluzionat că nu a avut loc "o încălcare a regulilor de joc" la meciul FC Porto - Estrela Amadora, potrivit agenţiei lusitane Lusa. Ministerul public îl acuza pe Jorge Pinto da Costa că a oferit o cină şi serviciile a mai multe prostituate arbitrilor întâlnirii vizate, în schimbul unei maniere de arbitraj favorabile.

După o primă decizie de neîncepere a urmăririi penale, justiţia portugheză a redeschis acest dosar, ca urmare a fostei iubite a lui Pinto da Costa, Carolina Salgado, care acum riscă să suporte consecinţele pentru "mărturie mincinoasă", susţine ediţia online a cotidianului A Bola.

Arbitrii meciului vizat în acest dosar şi un alt conducător de la FC Porto, puşi sub acuzare împreună cu Pinto da Costa, beneficiază, de asemenea, de nepunerea sub urmărire penală pronunţată luni.

Preşedintele FC Porto, în funcţie din 1982, a fost pus sub acuzare formal în luna martie, pentru un alt act de corupţie de la un meci cu Beira Mar, tot din sezonul 2003/2004 şi îndreptat tot spre arbitru. În acel sezon, FC Porto a câştigat atât campionatul Portugaliei, cât şi Liga Campionilor.

Scandalul Fluierul Aurit, ce vizează un presupus trafic de influenţă în fotbalul profesionist portughez, a izbucnit în aprilie 2004, când au fost anchetaţi mai mulţi arbitri şi conducători de cluburi.

La începutul lunii mai, Pinto da Costa a fost suspendat doi ani de Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici