Preşedintele Federaţiei Germane: Este o zi istorică pentru fotbalul german şi mondial

Spectaculoasa semifinală a Cupei Mondiale câştigată de Germania în faţa Braziliei, scor 7-1, a făcut ca ziua de marţi să devină "o zi istorică pentru fotbalul german şi mondial", a declarat preşedintele federaţiei germane (DFB), Wolfgang Niersbach.

261 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Federaţiei Germane: Este o zi istorică pentru fotbalul german şi mondial

Preşedintele DFB: Este o zi istorică pentru fotbalul german şi mondial (Imagine: EPA/Mediafax Foto)

"Este o zi istorică pentru fotbalul german şi mondial. Este o performanţă incredibilă, iar cuvintele sunt de prisos. Senzaţional nu este suficient, iar minunat e prea puţin. Cinci goluri în 19 minute, toată lumea se uita la mine în lojă. Am arătat un fotbal de pe altă planetă. Sunt atât de mulţumit pentru antrenor şi echipă. Este extraordinar cum se comportă între ei, ce disciplină există. Dar nu avem dreptul să ne pierdem concentrarea. Duminică avem ocazia să facem un ultim pas. Trebuie să câştigăm o a patra stea", a spus Niersbach.

Reprezentativa Germaniei s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins, marţi, la Belo Horizonte, cu scorul de 7-1 (5-0), selecţionata Braziliei, în semifinalele competiţiei.

Golurile Germaniei au fost marcate de Muller '11, Klose '23, Kroos '24, '26, Khedira '29 şi Schurrle '69 şi '79.

Pentru Brazilia a înscris Oscar '90+1.

Germania joacă duminică pentru un al patrulea titlu mondial, după cele din 1954, 1974 şi 1990.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici