Preşedintele FIFA, Gianni Infantino: Fotbalul e pregătit pentru 40 de echipe la un Campionatul Mondial

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, este convins că turneul final al Campionatului European din Franţa, la care au participat pentru prima dată în istorie 24 de echipe, a fost un real succes şi consideră că poate exista un Campionat Mondial la care să participe 40 de echipe.

1574 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FIFA, Gianni Infantino: Fotbalul e pregătit pentru 40 de echipe la un Campionatul Mondial

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino: Fotbalul e pregătit pentru 40 de echipe la un Campionatul Mondial

Gianni Infantino, noul preşedinte al FIFA, a declarat într-un interviu pentru cotidianul Bild că este încântat de modul în care s-a desfăşurat Campionatul European din Franţa, la care au luat startul 24 de echipe. Mai mult, Infantino crede că un Campionat Mondial cu 40 de participante ar fi mult mai interesant.

”Pentru dezvoltarea fotbalului, este important aşadar să avem mai multe ţări şi regiuni reprezentate. Mai întâi, vom vorbi cu toţi cei implicaţi: jucători, cluburi, campionate, asociaţii şi parteneri ai noştri. Meciurile de la Euro şi de la Copa America au fost toate foarte competitive. În grupe, calificarea s-a decis abia în ultimele partide, totul a fost foarte echilibrat. Cred că fotbalul e pregătit pentru a avea 40 de echipe la Cupa Mondială, care e mai mult decât o competiţie, e un eveniment social”, a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

La Campionatul European organizat sub egida UEFA, au participat pentru prima dată în istorie 24 de echipe, iar Ţara Galilor a ajuns până în semifinale, aflându-se la prima participare din istorie la o astfel de competiţie. În penultimul act, naţionala lui Chris Coleman va întâlni Portugalia.

O altă naţională aflată în aceeaşi situaţie este Islanda, numai că echipa lui Lars Lagerback trebuie să elimine Franţa în sferturile de finală pentru a ajunge în semifinale.

O altă competiţie la care a crescut numărul echipelor participante a fost ediţia centenară a Copei America, la care au luat startul 16 echipe, faţă de 12 în trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici