Preşedintele Formulei 1: Dacă nu se întâmplă ceva de genul unui meteorit, nu văd o fată pilot în F1 în următorii cinci ani

  • Preşedintele Formulei 1, Stefano Domenicali, a declarat că nu se aşteaptă ca o femeie să concureze la cel mai înalt nivel al sportului în următorii 5 ani.
  • El a mai spus, citat de BBC Sport, că este „crucial să oferim posibilitatea maximă ca femeile să vină în F1, suntem total dedicaţi acestui lucru.
304 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Formulei 1: Dacă nu se întâmplă ceva de genul unui meteorit, nu văd o fată pilot în F1 în următorii cinci ani

Şeful Formulei 1 a adăugat totuşi: „Din punct de vedere realist, dacă nu se întâmplă ceva de genul unui meteorit, nu văd o fată venind în F1 în următorii cinci ani. Acest lucru este foarte puţin probabil".

Domenicali mai spune că „F1 lucrează pentru a vedea ce putem face pentru a îmbunătăţi sistemul".

Doar două femei, ambele italience, au luat vreodată startul într-un mare premiu din Campionatul Mondial de F1.

Maria Teresa de Filippis a concurat de cinci ori în anii 1950, iar Lella Lombardi a participat la 12 curse la mijlocul anilor 1970.

Lombardi este singura femeie care a şi punctat pe circuit. Ea a câştigat jumătate de punct pentru că a terminat pe locul şase în Marele Premiu al Spaniei din 1975.

F1 promovează seria W Series, rezervată exclusiv femeilor, prin desfăşurarea curselor sale în cadrul marilor premii din acest sezon.

Domenicali a declarat: „Suntem foarte mulţumiţi de colaborarea cu Formula W.

Dar credem că pentru a putea oferi fetelor şansa de a fi la acelaşi nivel de competiţie cu băieţii, ele trebuie să fie la aceeaşi vârstă când încep să lupte pe circuit la nivelul Formulei 3 şi al Formulei 2.

Lucrăm la asta pentru a vedea ce putem face pentru a îmbunătăţi sistemul. Şi veţi vedea în curând ceva acţiune.

Vrem să construim parametrii potriviţi cu abordarea potrivită pentru ca ele să înceapă să concureze împotriva băieţilor, la vârsta potrivită, cu maşina potrivită."

Jamie Chadwick, de două ori campioană în W Series, ţinteşte spre F1, dar a declarat că nu este sigură că femeile vor putea face faţă cerinţelor fizice cerute în prezent pentru a ajunge acolo.

O problemă este că, în timp ce maşinile de F1 au servodirecţie, cele din F2 şi F3 nu au.

Chadwick a declarat: „Fără servodirecţie şi conducând maşini mari şi grele, multe femei au dificultăţi, chiar dacă au avut succes în karting."

Domenicali, care a vorbit într-o conferinţă de presă amplă înainte de reluarea sezonului în Belgia în acest weekend, nu a detaliat ce planuri are pentru a înlesni drumul femeilor spre F1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici