Preşedintele FRF, Mircea Sandu, audiat la DNA

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, s-a prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost citat pentru a fi audiat în dosarul "valiza".

8 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FRF, Mircea Sandu, audiat la DNA

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, audiat la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Surse judiciare susţin că Mircea Sandu a fost citat în calitate de martor la DNA.

Preşedintele FRF a stat la DNA aproximativ 30 de minute, la ieşire el declarând jurnaliştilor că a fost chestiune de "rutină", fără să dea detalii.

În 20 octombrie, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost la DNA.

În acest dosar, procurorii anticorupţie i-au prezentat selecţionerului Victor Piţurcă acuzaţiile, Direcţia Naţională Anticorupţie precizând că învinuirea reţinută în cazul acestuia este de favorizarea infractorului (Becali-n.r.). Victor Piţurcă fusese adus la DNA, după ce a fost ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni, în baza unui mandat de aducere, pentru a i se prezenta actele de urmărire penală.

În acest dosar procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală, în data de 7 mai, faţă de George Becali - finanţator al Clubului de fotbal "Steaua Bucureşti", acuzat de două infracţiuni de dare de mită; Teia Sponte - persoană din anturajul lui Becali George - acuzat de complicitate la dare de mită; Anton Doboş - preşedintele Clubului de fotbal "Universitatea Cluj", acuzat de luare de mită; Traian Bendorfean - cunoştinţă a lui Doboş Anton, acuzat de complicitate la luare de mită.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că, în data de 11 mai 2006, Becali George, finanţator al Clubului de fotbal Steaua Bucureşti, "a făcut o promisiune fermă" jucătorilor de fotbal de la FC "Gloria 1922 Bistriţa" oferind acestora câte 5.000 de euro în cazul obţinerii unui rezultat de egalitate sau câte 10.000 de euro în caz de victorie în meciul cu echipa FC „Rapid Bucureşti” ce urma să aibă loc a doua zi.

În perioada 5-7 mai anul acesta, Becali "a oferit direct şi indirect suma de 1,7 milioane de euro" lui Doboş Anton, preşedintele clubului "Universitatea Cluj", precum şi unor jucători ai acestei echipe, pentru ca, în ultima etapă a campionatului de fotbal al României 2007-2008 din data de 7 mai 2008 clubul universitar "să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate" în meciul cu echipa "CFR 1907 Cluj", contracandidata echipei FC "Steaua Bucureşti" la câştigarea titlului de campioană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici