Preşedintele georgian: O eroare umană nu ar trebui să fie fatală în sport

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili, prezent la Vancouver pentru Jocurile Olimpice, a declarat că în sport o eroare umană nu ar trebui să fie fatală, cum a fost cazul sportivului Nodar Kumaritashvili, care a decedat vineri.

75 afișări
Imaginea articolului Preşedintele georgian: O eroare umană nu ar trebui să fie fatală în sport

Preşedintele georgian: O eroare umană nu ar trebui să fie fatală în sport (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Anchetatorii spun că ceea ce s-a întâmplat a fost cauzat de o eroare umană. Nu sunt un expert, dar cred că nicio eroare în sport nu ar trebui să ducă la moarte. O eroare nu trebuie să fie fatală. Trebuie ca sportivii şi antrenorii să fie ascultaţi. Echilibrul se poate pierde, din cauza unei greşeli, dar este nevoie de mai multe bariere de securitate pentru a evita ceea ce este mai rău, a spus Saakaşvili, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Georgiei a precizat că Nodar Kumaritashvili, despre care au existat suspiciuni în privinţa nivelului de experienţă, provenea dintr-o familie cu tradiţie în probele de sanie. Tatăl sportivului a practicat acest sport, iar unchiul său a fost antrenor în Franţa.

Saakaşvili a adăugat că Nodar Kumaritashvili şi-a sunat familia, cu puţin înainte de accidentul fatal, şi i-a spus că va fi mândră de el.

David Kumaritashvili, tatăl sportivului decedat, a declarat că întreaga sa familie are "inima frântă".

"Era atât de tânăr, avea toată viaţa înainte. Era visul lui să ajungă la Jocurile Olimpice. Era atât de încântat că merge acolo, nu l-am mai văzut niciodată aşa", a adăugat tatăl lui Nodar.

La Bakuriani, oraşul natal al lui Kumaritashvili, mama sportivului, Dodo, înconjurată de fotografiile fiului ei, este de neconsolat. De vineri seară, numeroşi localnici au venit să îi prezinte condoleanţe.

"Nu pot să văd imaginile cu ceea ce s-a întâmplat. Inima mea este slăbită. Nu cred că voi supravieţui dacă voi vedea imaginile", a afirmat tatăl sportivului.

"Nu ştiu de ce s-a întâmplat acel accident. Nu ştiu dacă de vină a fost pista sau dacă a fost o eroare. Însă ştiu că nu ar fi trebuit să aibă o viteză atât de mare, o astfel de viteză este prea mare în acest sport", a adăugat David Kumaritashvili.

Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a murit, vineri, după ce a suferit un accident grav la un antrenament pe pista olimpică din Whistler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici