Preşedintele IBA anunţă că Gazprom nu mai este sponsorul organizaţiei

Preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Box (IBA), Umar Kremlev, a anunţat luni că acordul de sponsorizare a organismului de conducere cu furnizorul de energie de stat rus Gazprom a luat sfârşit.

717 afișări
Imaginea articolului Preşedintele IBA anunţă că Gazprom nu mai este sponsorul organizaţiei

Sursa foto: Profimedia

Kremlev a declarat că "autorităţile sportive" au recomandat IBA să rezilieze contractul, dar Federaţia Internaţională a ales să ducă la bun sfârşit obligaţiile.

"Contractul nostru cu Gazprom s-a încheiat în decembrie 2022", a spus Kremlev.

"Le suntem recunoscători pentru că ne-au ajutat într-o perioadă dificilă. În iunie sau iulie, vom avea un nou sponsor, dar deocamdată nu există niciun contract cu Gazprom.

"Unele autorităţi sportive ne dădeau recomandări privind finalizarea contractului cu Gazprom şi rezilierea acestuia. Noi nu am reziliat contractul, deoarece existau obligaţii de finalizat.

"Majoritatea federaţiilor naţionale au fost împotriva faptului că Gazprom este sponsor la început, dar la Congresul (IBA) de la Abu Dhabi nu au existat obiecţii. Începând de astăzi, avem o mulţime de alte companii care ne sponsorizează.

"Negociem şi cu companii mai mari. Vom prelungi [cu Gazprom] dacă va exista o oportunitate. Suntem recunoscători pentru Gazprom.

Acordul cu Gazprom a fost una din primele realizări ale lui Kremlev atunci când a devenit preşedintele IBA în decembrie 2020.

Acesta a fost un motiv de nemulţumire pentru Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), iar situaţia s-a înrăutăţit după invazia rusă în Ucraina în februarie anul trecut.

În afară de problemele legate de guvernanţă şi de arbitraj, una dintre principalele preocupări pentru CIO a fost finanţele IBA.

IBA a fost suspendată în 2019, iar organismul de conducere a fost în pragul "falimentului financiar" sub conducerea fostului preşedinte CK Wu, când organismul de conducere se numea Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA).

Organismul de conducere a boxului a susţinut în trecut că sponsorizarea cu Gazprom "a închis o datorie semnificativă acumulată de regimul CK Wu".

Un raport publicat anul trecut de profesorul canadian de drept Richard McLaren a afirmat, de asemenea, că controversata sponsorizare cu giganţii energetici ruşi a salvat IBA.

"Aportul financiar al Gazprom a pus capăt pericolului în care s-a pus AIBA şi a salvat-o de la colapsul financiar.

"Indiferent de dezbaterea privind sursa fondurilor, aceasta a asigurat supravieţuirea în continuare a IBA", se arată în raportul McLaren.

Întrebat cum de IBA poate oferi o sumă mare ca premiu în bani, în ciuda încheierii contractului cu Gazprom, oficialul rus a spus că "licenţa" pentru găzduirea Campionatelor Mondiale contribuie la premiile în bani.

La Campionatele Mondiale de box masculin de aici, medaliaţii cu aur vor primi 200.000 de dolari.

Medaliaţii cu argint şi bronz vor câştiga 100.000 de dolari şi, respectiv, 50.000 de lire sterline, la Taşkent.

Oficialul rus a mai spus că intenţionează să majoreze premiul pentru medaliaţii cu aur la 1 milion de dolari.

"Banii din licenţa de gazdă reprezintă sursa financiară pentru premiul în bani", a spus Kremlev.

"Avem drepturi de televiziune. Au fost vândute aproximativ 120 de licenţe TV. Avem, de asemenea, bani din marketing.

"Boxul este popular. Nu necesită multe relaţii publice. Din fericire, multe companii sunt dispuse să sponsorizeze boxul."

Secretarul general al IBA, George Yerolimpos, a adăugat că organismul de conducere a obţinut recent un contract pe şase ani cu producătorul de echipament sportiv Sting Sports.

De asemenea, administratorul grec a adăugat că a fost asigurat şi un contract pe patru ani cu brandul sportiv german Adidas.

"În total, 10 nume mari din industria sportivă ni s-au alăturat", a spus Yerolimpos, citat de insidethegames.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici