Preşedintele IBA promite premii în valoare de 1 milion de dolari campionilor mondiali la box

Preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Box (IBA), Umar Kremlev, plănuieşte să crească premiile în bani pentru medaliaţii cu aur de la Campionatele Mondiale de box masculin la 1 milion de dolari până în 2027, informează insidethegames.

87 afișări
Imaginea articolului Preşedintele IBA promite premii în valoare de 1 milion de dolari campionilor mondiali la box

Umar Kremlev, Facebook

Oficialul rus, care a vorbit la tragerea la sorţi oficială a Campionatelor Mondiale de Box Masculin IBA 2023, a mai spus că premiile în bani vor fi dublate pentru următoarea ediţie a evenimentului.

În cadrul turneului de la Taşkent, care a început luni şi se va încheia pe 14 mai, medaliaţii cu aur la fiecare dintre cele 13 categorii de greutate vor primi 200.000 de dolari.

Medaliaţii cu argint şi bronz vor câştiga 100.000 de dolari şi, respectiv, 50.000.

"Aici avem cele mai mari premii în bani - 200.000 de dolari; 100.000 de dolari şi 50.000 de dolari", a spus Kremlev.

"Obiectivul nostru este ca mai mulţi boxeri să obţină bani prin intermediul sportului lor.Pentru fiecare premiu în bani al boxerilor, 10 la sută va merge pentru antrenori.Trebuie să-i respectăm pe antrenorii noştri; datorită vouă avem sportul nostru frumos care se dezvoltă.Vom implementa, de asemenea, premii în bani la evenimentele federaţiei continentale.Anul viitor, premiile în bani vor fi de 400.000 de dolari pentru medaliaţii cu aur.În 2027, vom creşte premiile la 1 milion de dolari pentru primul loc, 500.000 de dolari pentru locul doi şi 250.000 de dolari pentru locul trei".

Kremlev a declarat că Campionatul Mondial de la Taşkent va fi un eveniment "istoric", care va fi marcat de lupte corecte.El a afirmat că IBA înseamnă "transparenţă şi corectitudine" şi că organizaţia va continua să "lupte pentru antrenori şi sportivi".În timpul Campionatelor Mondiale de box feminin de anul trecut de la New Delhi, rusul a promis că va dubla premiile în bani pentru pugiliste.

IBA a reînnoit anul trecut un contract de mai multe milioane de dolari cu furnizorul de energie de stat rus Gazprom, care este considerat principala sursă de finanţare a organismului de conducere.

Pe lângă problemele legate de guvernanţă şi arbitraj, una dintre principalele preocupări ale Comitetului Olimpic Internaţional a fost legată de finanţele suspendate ale IBA.Dar Kremlev a declarat că prioritatea sa este de a se asigura că toţi boxerii sunt "bogaţi".

"Vom crea cele mai bune condiţii pentru frumosul nostru sport", a spus Kremlev.

"Dacă părinţii aduc copii la box, vreau să mă asigur că vor deveni bogaţi.Suntem una dintre singurele organizaţii care oferă premii în bani atât de mari.Vrem să ne asigurăm că boxerii sunt îngrijiţi şi că viitorul lor este asigurat.De asemenea, vreau să introduc premii în bani la nivel naţional". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici