Preşedintele UEFA transmite condoleanţe într-o scrisoare adresată Federaţiei Israeliene de Fotbal

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, i-a scris şefului Federaţiei de Fotbal din Israel pentru a-şi exprima condoleanţele cu privire la "actele de violenţă fără sens", după confruntările militare israeliano-palestiniene.

140 afișări
Imaginea articolului Preşedintele UEFA transmite condoleanţe într-o scrisoare adresată Federaţiei Israeliene de Fotbal

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Organismul de conducere al fotbalului european nu a făcut nicio declaraţie publică, în afară de amânarea tuturor meciurilor din Israel, precum şi a meciurilor de calificare la Euro 2024.

Slovenul Ceferin i-a scris o scrisoare personală lui Moshe Zuares, preşedintele IFA, conform Reuters.

„În numele UEFA şi al comunităţii fotbalistice europene, vă scriu pentru a ne exprima profunda noastră tristeţe la aflarea veştii despre tragicele acte de violenţă care au avut loc săptămâna trecută în Israel, soldate cu pierderea de vieţi nevinovate", a scris Ceferin.

„Inima mea este alături de toate victimele şi de familiile lor în aceste momente dificile. Este o tragedie de neimaginat, iar durerea şi tristeţea sunt profunde şi rezonează în întreaga comunitate fotbalistică.

„Sperăm sincer că nimeni nu va mai trăi vreodată o astfel de durere. Prietenul meu, mă rog pentru ca aceste răni adânci să se vindece şi pentru o lume în care astfel de acte de violenţă fără sens nu îşi au locul."

Meciurile din Grupa I a preliminariilor Euro 2024 ale Israelului cu Elveţia şi Kosovo au fost amânate, UEFA anunţând joi că autorităţile israeliene nu permit echipei naţionale să călătorească în străinătate din cauza conflictului cu Hamas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici