Pretenţiile lui Messi pentru a rămâne la Barcelona: a cerut lojă pentru un coleg

  • Messi a părăsit Barcelona liber de contract, în 2021, din cauza situaţiei financiare grele a clubului catalan.
  • El a încercat să forţeze o mutare cu un an înainte, când a cerut o lojă privată pe Camp Nou pentru familia prietenului Luis Suarez.
  • De asemeanea, a cerut un avion privat de Crăciun şi eliminarea clauzelor de reziliere.
5125 afișări
Imaginea articolului Pretenţiile lui Messi pentru a rămâne la Barcelona: a cerut lojă pentru un coleg

Messi, în tricoul Barcelonei

Argentinianul, pe atunci în vârstă de 33 de ani, a intrat în negocieri cu Barcelona pentru a-şi prelungi contractul, solicitând o înţelegere pe trei ani. Potrivit El Mundo, aceste negocieri au eşuat în cele din urmă din cauza faptului că Barcelona a refuzat să îndeplinească două dintre cele nouă cereri ale lui Messi.

Pe lângă acordul pe trei ani, Messi ar fi cerut în contractul său o creştere automată a salariului legată de creşterea impozitelor - dacă guvernul spaniol ar fi crescut impozitele, salariul net al lui Messi ar fi crescut şi el.

De asemenea, a dorit ca clubul să continue să-l angajeze pe asistentul său personal, Pepe Costa, despre care se credea că ar fi fost unul din cei aflaţi pe lista disponibilizărilor post-pandemice pe care clubul le avea în vedere. Reducerea salarială pe care Messi însuşi a suferit-o în timpul pandemiei ar fi trebuit, de asemenea, să îi fie rambursată ca parte a oricărei noi înţelegeri.

Messi ceruse clubului să îi pună la dispoziţie un avion privat în perioada sărbătorilor. O lojă privată pe Camp Nou pentru familia sa a fost o altă cerere, precum şi, poate ciudat, o facilitate similară pentru coechipierul Luis Suarez.

Printre solicitări se afla şi plata unui comision fratelui său Rodrigo Messi, care era agentul lui Christian Atsu, la acea vreme.

Barcelona a fost în cele din urmă de acord cu aceste şapte cereri, deşi afacerea a eşuat în privinţa altor două, ceea ce l-a determinat pe Messi să se descrie ca fiind „un prizonier" la club.

El a vrut, în esenţă, să elimine clauza de reziliere pe care o folosesc toate echipele spaniole. Clauza de reziliere a lui Messi era, la vremea respectivă, de 700 de milioane de euro, dar el a vrut să o reducă la o sumă simbolică de 10.000 de euro, iar Barcelona a refuzat. De asemenea, a dorit o primă de reinstalare, de 10 milioane de euro, pe care clubul a spus că nu o poate acorda din lipsă de fonduri.

Negocierile au eşuat, iar Messi a insistat fără succes pentru o mutare în acea vară, deşi, în cele din urmă, a reuşit să iasă din aşa zisa „închisoare" un an mai târziu, ajungând la Paris Saint-Germain.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
barcelona,
messi,
psg

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici