Prietenii lui Tibi Uşeriu: Avea nevoie să afle dacă se mai poate baza pe picioarele lui

Prietenii lui Tibi Uşeriu susţin că participarea la Yukon Arctic Ultra 2020 a fost pentru sportivul român un test important. „Scopul principal a fost să ajungă la final. Avea nevoie să afle dacă se mai poate baza pe picioarele lui”, spun susţinătorii celui care a terminat joi maratonul din Canada.

2063 afișări
Imaginea articolului Prietenii lui Tibi Uşeriu: Avea nevoie să afle dacă se mai poate baza pe picioarele lui

Prietenii lui Tibi Uşeriu: Avea nevoie să afle dacă se mai poate baza pe picioarele lui

Prietenii lui Tibi Uşeriu susţin că acesta a avut un an greu după ce în 2019 a fost nevoit să abandoneze la Yukon Arctic Ultra, din cauza problemelor de sănătate.

„Acum un an era scos din cursă după numai 24 ore, cu degetele de la picioare degerate. A fost un an foarte greu pentru Tibi. Rănile de după degerături se vindecă foarte lent, pielea nouă care se formează este extrem de sensibilă, aşa că participarea la Yukon Arctic Ultra 2020 a fost pentru el un test extrem de important”, au scris susţinătorii lui Tibi pe Facebook.

Potrivit acestora, scopul sportivului a fost să ajungă la finalul cursei.

„Scopul principal a fost să ajungă la final. Avea nevoie de reuşita asta după incidentul de anul trecut. Avea nevoie de un nou punct de referinţă. Avea nevoie să afle dacă se mai poate baza pe picioarele lui. A plecat timid, neîncrezător, dar a terminat cu zâmbetul pe buze şi cu îndredere în el. Exact ce işi dorea de la această cursă. A fost un efort colosal, imposibil de descris în cuvinte. Poate işi va face el timp la un moment dat să ne povestească”, au mai scris prietenii lui Uşeriu.

Aceştia amintesc şi faptul că ediţia din acest an a fost dificilă, cu temperaturi de până la minus 39 de grade.

„A fost o ediţie extrem de dificilă: 21 au plecat în cursă şi numai 2 au ajuns la final. Cum cursa de sănii trase de câini nu a pornit din Whitehorse în acest an, traseul nu a mai fost bătătorit, aşa că poteca a fost acoperită de zăpadă proaspătă, făcând înaintarea mult mai dificilă. Temperaturile au scăzut treptat şi s-a ajuns la -39 grade. Aşa se face că în final numai doi au reuşit să ajungă la final”, au punctat susţinătorii sportivului român.

Tibi Uşeriu a terminat, joi seara, Yukon Arctic Ultra, după 170 ore şi 500 kilometri parcurşi. El a ajuns la linia de sosire al doilea, după elveţianul Fabian Imfeld.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici