Prima Evadare: 3000 de ciclişti evadează din Bucureşti duminică, 11 mai

"Prima Evadare", cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei, care a ajuns la a şasea ediţie, va avea la start, duminică, în jur de 3000 de ciclişti şi se va desfăşura pe traseul deja consacrat din pădurile situate în nordul Capitalei, având o lungime totală de 55 de kilometri.

467 afișări
Imaginea articolului Prima Evadare: 3000 de ciclişti evadează din Bucureşti duminică, 11 mai

Prima Evadare: 3000 de ciclişti evadează din Bucureşti duminică, 11 mai

Potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, vineri şi sâmbătă sunt ultimele două zile în care concurenţii se mai pot înscrie în curtea hotelului Caro. Ridicarea kit-urilor a devenit un eveniment în sine, participanţii fiind aşteptaţi cu muzică, într-o atmosferă plăcută, completată de o expoziţie de accesorii şi echipamente de ciclism, iar doritorii pot beneficia de reglaje la biciclete.

"Prima Evadare" este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel, cu plecarea de la Academia de Poliţie din Bucureşti şi cu punctul de sosire la Snagov. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul Capitalei, pe o distanţă de aproximativ 55 de kilometri.

Întreaga distanţă de concurs este marcată şi prevăzută cu 13 puncte de control şi patru zone de alimentare. Traseul este asistat de Poliţie şi Salvare şi este patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Concurenţii sunt urmăriţi şi filmaţi cu două elicoptere.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor o aplicaţie prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, în premieră, participanţii vor primi prin SMS informări şi rezultatul la linia de sosire.

Printre participanţii acestei ediţii se numără şi jurnaliştiu Lucian Mîndruţă şi Robert Turcescu, solistul trupei Cargo – Adrian Igrişan, directorul ProFM – Marius Dobre, CEO Raiffeisen Bank – Steven van Groningen şi ambasadorul Belgiei – Philippe Beke. În total, sunt reprezentate 29 de ţări şi tot în acest an a fost stabilit şi numărul record de participanţi din Bulgaria - 30.

"Ediţia de anul trecut a concursului «Prima Evadare» a adunat mai mulţi participanţi şi a stârnit mai multe ecouri decât sperasem, devenind una din cele mai populare competiţii şi locul în care cei ajunşi din întâmplare pot să-şi descopere o nouă pasiune. Am reuşit să facem din «Prima Evadare» o tradiţie, un eveniment emblemă pentru cicliştii români amatori, dar şi profesionişti", a declarat Daniel Sărdan, organizator al concursului şi membru al Clubului NoMad Multisport.

Nu doar bicicliştii concurează, fiind invitaţi şi fotografii, care se vor lupta pentru premii în valoare totală de peste 6000 de lei, oferite pentru cele mai reuşite poze făcute în timpul competiţiei. Coordonatorul concursului foto, la care s-au înscris deja peste 40 de participanţi, este autorul Bucureştiului Optimist, Cristian Vasile (Igu).

Cei care merg în recunoaştere, pot profita de aplicaţia IZI.travel – GPS guide, un ghid audio oferit de Fundaţia Snagov pe Appstore (pentru sistemele de operare IOS) şi Google Playstore (pentru sistemele de operare Android), ce prezintă detalii despre concurs (repere, viraje, recomandări, etc) şi obiective turistice şi naturale ce se află de-a lungul traseului.

Concursul "Prima Evadare" îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2014 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul Capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte, deşi există şi categorii pentru ciclocross şi tandem, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. "Prima Evadare" se bucură de parteneri entuziaşti precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer şi High5. Partener media: Pro FM.

Pentru înscrieri şi detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici