Prima FINALĂ a sezonului pentru Simona Halep. Jucătoarea de tenis s-a calificat în finala turneului de la Madrid/ Cu cine se va bate pentru titlu

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat, vineri, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, defăşurat pe zgură şi dotat cu premii în valoare de 5.439.350 de dolari.

4026 afișări
Imaginea articolului Prima FINALĂ a sezonului pentru Simona Halep. Jucătoarea de tenis s-a calificat în finala turneului de la Madrid/ Cu cine se va bate pentru titlu

Prima finală a sezonului pentru Simona Halep. Jucătoarea de tenis s-a calificat în finala turneului de la Madrid

Halep a învins-o, în semifinale, scor 6-2, 6-3, pe sportiva letonă Anastasija Sevastova, ocupanta poziţiei a 22-a în ierarhia mondială, într-o oră şi 15 minute de joc.

De-a lungul întâlnirii, Halep a comis patru duble greşeli şi a avut procentaj de reuşită la serviciu de 74 la sută cu prima minge şi 27 la sută cu cea de-a doua. Ea şi-a creat nouă şanse de break, dintre care a concretizat cinci şi şi-a cedat serviciul o singură dată.

Halep a avut 15 lovituri direct câştigătoare şi 13 erori neforţate, în timp ce adversara sa a reuşit 17 lovituri direct câştigătoare şi a comis 16 erori neforţate.

În ultimul act al competiţiei, românca o va întâlni pe învingătoarea dintre rusoaica Svetlana Kuzneţova, a opta favorită şi locul 9 WTA, şi jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cap de serie numărul 14 şi locul 17 în clasamentul mondial.

Prezenţa în finala competiţiei îi asigură Simonei Halep un cec în valoare de 511.740 de euro şi 650 de puncte în ierarhia mondială. Câştigătoarea turneului din capitala Spaniei va primi 1.043.680 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Simona Halep o întâlneşte pe Kristina Mladenovic în finala turneului de la Madrid

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 3 şi locul 8 WTA, o va întâlni, sâmbătă, pe sportiva franceză Kristina Mladenovic în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, disputat pe zgură şi dotat cu premii în valoare totală de 5.439.350 de dolari.

Mladenovic, aflată pe locul 17 WTA, a învins-o, vineri, în semifinale, scor 6-4, 7-6 (4), pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, cap de serie numărul 8 şi locul 9 WTA, într-o oră şi 44 de minute, şi a obţinut calificarea în prima sa finală de turneu Premier Mandatory.

De-a lungul întâlnirii, franţuzoaica a avut procentaj de reuşită la serviciu de 74 la sută cu prima minge şi 53 la sută cu cea de-a doua, 30 de lovituri direct câştigătoare şi 17 erori neforţate. Kuzneţova a reuşit 24 de lovituri direct câştigătoare şi a comis 15 erori neforţate. Mladenovic şi-a pierdut serviciul o singură dată şi a reuşit două break-uri.

Meciul dintre Simona Halep şi Kristina Mladenovic va avea loc sâmbătă, de la 20:00.

Va fi cea de-a doua întâlnire dintre cele două sportive în acest an, după meciul disputat în turul trei la Indian Wells, unde Mladenovic s-a impus în două seturi: 6-3, 6-3. Bilanţul înfruntărilor directe dintre Halep şi Mladenovic este de 3-1 pentru jucătoarea franceză.

Prezenţa în finala competiţiei garantează un cec în valoare de 511.740 de euro şi 650 de puncte în ierarhia mondială. Câştigătoarea turneului din capitala Spaniei va primi 1.043.680 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, este deţinătoarea titlului la Madrid.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici