Primăria Craiova dispusă să ofere Universităţii concesionarea stadionului "Ion Oblemenco"

Primăria Craiova a anunţat, miercuri, că este dispusă să reia discuţiile cu Universitatea în vederea încheierii unui nou contract de concesiune pentru stadionul "Ion Oblemenco", contra sumei de 1 euro/lună, după ce gruparea craioveană nu a primit acordul de a evolua la Turnu Severin.

174 afișări
Imaginea articolului Primăria Craiova dispusă să ofere Universităţii concesionarea stadionului "Ion Oblemenco"

Primăria Craiova dispusă să ofere Universităţii concesionarea stadionului "Ion Oblemenco" (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Echipa de fotbal Universitatea Craiova nu a primit din partea Federaţiei Române de Fotbal acordul de a juca meciurile pe stadionul din localitatea Drobeta Turnu Severin. În aceste condiţii, primarul Municipiului Craiova îşi reafirmă declaraţiile din ultima perioadă conform cărora echipa de fotbal Universitatea Craiova îşi poate disputa în continuare meciurile pe Stadionul «Ion Oblemenco». În condiţiile în care între clubul Universitatea Craiova şi Primăria Municipiului Craiova vor fi reluate discuţiile privind încheierea unui nou contract de concesiune, Primăria este dispusă să ofere concesionarea stadionului contra sumei de 1 euro/lună", se arată într-un comunicat al Primăriei Craiova, semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Carmen Licu.

În comunicat se precizează de asemenea că Primăria oraşului Craiova îi aştepată pe oficialii grupării de fotbal să înainteze o solicitare oficială în vederea concesionării stadionului "Ion Oblemenco".

Clubul Universitatea Craiova a anunţat, miercuri, printr-un comunicat pe site-ul oficial, că nu are posibilitatea să organizeze meciul cu Gaz Metan Mediaş, din etapa a XIX-a a Ligii I, deoarece FRF şi LPF au informat gruparea craioveană că partida nu se poate desfăşura la Drobeta Turnu Severin, deoarece se încalcă regulamentul, care prevede că un club poate schimba locul de desfăşurare a meciului de pe teren propriu la o distanţă maximă de 50 de km de sediul social.

De asemenea, oficialii craioveni au menţionat că un al doilea motiv pentru nedisputarea meciului cu Gaz Metan Mediaş este faptul că "partida nu se poate desfăşura pe stadionul «Ion Oblemenco», din Craiova, deoarece, neavând un contract în termen valabil pentru deţinerea imobilului, conform regulamentului, indiferent de scorul inregistrat pe teren, se poate pierde meciul cu 0-3 la o simplă contestaţie a oricărui terţ interesat".

Pe de altă parte, directorul departamentului Licenţe din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că stadionul din Turnu Severin a fost omologat, dar meciul Universitatea Craiova - Gaz Metan Mediaş se poate disputa acolo doar dacă membrii Comitetului Executiv al FRF vor schimba regulamentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici