Primele acţiuni din cadrul proiectului privind dotarea cu defibrilatoare a cluburilor de fotbal şi cursuri de prim ajutor

Federaţia Română de Fotbal, prin Departamentul Medical, a demarat proiectul care prevede dotarea cu câte un defibrilator extern automat a fiecărui club afiliat, informează site-ul frf.ro.

71 afișări
Imaginea articolului Primele acţiuni din cadrul proiectului privind dotarea cu defibrilatoare a cluburilor de fotbal şi cursuri de prim ajutor

Primele acţiuni din cadrul proiectului privind dotarea cu defibrilatoare a cluburilor de fotbal şi cursuri de prim ajutor

Odată cu predarea acestor aparate către membrii săi, FRF organizează cursuri de prim ajutor în cadrul cărora specialişti din domeniu demonstrează atât teoretic, cât şi practic, metode eficiente de management al situaţiilor de urgenţă ce pot surveni în activitatea sportivă.

Primele două acţiuni de acest tip au fost organizate pe 12, respectiv 15 decembrie, la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia, cu participarea reprezentanţilor cluburilor afiliate FRF din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş şi Buzău.

Participanţilor le-a fost reamintit faptul că rata de supravieţuire în cazul unui stop cardio-respirator scade cu câte 10 la sută pentru fiecare minut care trece şi nu se intervine cu un defibrilator.

Acest proiect a fost susţinut şi finanţat de către forul European (UEFA) în totalitate şi este primul de o asemenea amploare în sportul românesc. El se va desfăşura pe parcursul a patru luni şi va cuprinde alte 6 acţiuni la nivel naţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici