Oana Manea, 200 de meciuri în tricoul naţionalei de handbal a României

Naţionala României a învins, vineri, scor 23-22, reprezentativa Germaniei şi a încheiat pe locul cinci la Campionatul European din Suedia, iar această partidă a însemnat şi meciul 200 pentru pivotul Oana Manea în tricoul primei reprezentative.

236 afișări
Imaginea articolului Oana Manea, 200 de meciuri în tricoul naţionalei de handbal a României

Oana Manea, 200 de meciuri în tricoul naţionalei de handbal a României (Imagine: Marius Ionescu/ Arhiva Mediafax Foto)

România a terminat Campionatul European de handbal din Suedia pe locul 5 după victoria dramatică, scor 23-22 cu Germania, la Goteborg, vineri seara. Cristina Zamfir a înscris pe contraatac în ultima secundă, în urma unui contratac fulgerător pe aripa stângă. Pătrunsă în semicerc, interul stânga nu a mai reuşit să evite coliziunea cu portarul Clara Woltering, iar toată sala a amuţit. În urma contactului, ambele jucătoare au rămas întinse pe parchetul sălii din Goteborg, iar regizorul transmisiei a mutat cadrele spre băncile de rezerve.

Echipele medicale au intrat instantantaneu în semicercul Germaniei, iar timp de trei minute cele două handbaliste au primit îngrijiri medicale. Prima şi-a revenit Zamfir, iar după câteva minute Clara Woltering, sprijinită de echipa medicală, şi-a revenit cu greu. Woltering a suferit o comoţie în urma impactului, Zamfir lovind-o involuntar în zona capului.

Cristina Zamfir, cu şase goluri, a fost cea mai bună marcatoare pentru România în meciul cu Germania. Locul cinci obţinut de naţionala României este cea mai bună poziţie de la medalia de bronz, de la Campionatul European din 2010.

"A fost ultimul meci şi am dorit să încheiem turneul cu o victorie. Sunt bucuroasă că am câştigat pentru că locul cinci este mai bun decât locul şase", a declarat Oana Manea, care a jucat meciul internaţional cu numărul 200 pentru naţionala României, în timp ce Svenja Huber a adăugat: "Această înfrâgere are un gust amar. A fost un meci între două echipe care au ratat semifinalele şi au dorit să câştige. Am jucat bine, dar am pierdut în ultimele secunde, ceea ce este dureros".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici