Primul raliu al anului, pe zăpada din Covasna. Căşuneanu, printre participanţi

Fostul campion naţional la super-rally şi vicecampion la viteză în coastă, Costel Căşuneanu, se numără printre cei 48 de piloţi care se vor afla la startul Winter Rally Covasna, competiţia care se desfăşoară exclusiv pe zăpadă şi va ajunge în acest weekend la ediţia cu numărul 16.

315 afișări
Imaginea articolului Primul raliu al anului, pe zăpada din Covasna. Căşuneanu, printre participanţi

Primul raliu al anului, pe zăpada din Covasna. Căşuneanu, printre participanţi

Echipaje din 4 ţări se duelează pe traseul înzăpezit din zona localităţii Comandău pentru a obţine titlul de câştigător al deja tradiţionalului concurs din Covasna.

După ce a concurat în ianuarie din postura de deschizător de cursă la competiţia dedicată exclusiv maşinilor istorice, desfăşurată tot în Covasna, dar nu s-a putut bucura de zăpadă din cauza temperaturilor ridicate, Căşuneanu va avea un sfârşit de săptămână plin de adrenalină. Alături de copilotul său Vlad Colceriu, pilotul originar din Bacău va concura pe modelul Skoda Fabia R5, care i-a adus anul trecut 7 trofee la finalul sezonului atât la super rally, cât şi la viteză în coastă, dintre care 5 de campion şi câştigător de clasă.

„Pentru mine este un mod foarte bun să mă dezmorţesc după această pauză competiţională şi să mă încălzesc pentru următorul sezon. Fiind o competiţie amicală, să îi spun aşa, nu am un obiectiv, ci doar să închei cu bine şi să mă reacomodez cu maşina. Asta nu înseamnă că nu voi încerca să merg tare şi să obţin timpi cât mai buni”, a spus Căşuneanu înaintea startului.

Pentru Căşuneanu este a doua participare la competiţia pe zăpadă după cea din 2017, atunci când însă a abandonat. Pe lângă piloţi din Grecia, Ungaria, şi Bulgaria, la etapă vor mai concura piloţi precum Dan Gîrtofan, Andrei Gîrtofan şi Bogdan Gheorghiu, toţi cu modele Rally2. Deschizător de cursă va fi Valentin Porcişteanu, unul dintre cei care s-au impus în ediţiile anterioare. Winter Rally Covasna va începe vineri şi se va încheia sâmbătă seară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici