Proba B antidoping în cazul lui Lucian Bute este şi ea pozitivă / Bute susţine că a fost victima contaminării cu un supliment fabricat de un laborator din SUA

Un post de radio din Canada a prezentat, vineri, un document primit de către WBC potrivit căruia rezultatul testului B antidoping în cazul boxerului Lucian Bute este pozitiv, iar substanţa depistată este tot ostarina. Lucian Bute a fost depistat pozitiv după partida cu Badou Jack.

4907 afișări
Imaginea articolului Proba B antidoping în cazul lui Lucian Bute este şi ea pozitivă / Bute susţine că a fost victima contaminării cu un supliment fabricat de un laborator din SUA

Proba B antidoping în cazul lui Lucian Bute este şi ea pozitivă / Bute susţine că a fost victima contaminării cu un supliment fabricat de un laborator din SUA

Potrivit unui comunicat al Comisiei pentru Box şi Wrestling din cadrul districtului Columbia, SUA, proba B recoltată pe 30 aprilie, după meciul Lucian Bute-Badou Jack pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, a fost depistată pozitiv cu ostarină, substanţă aflată pe lista celor interzise.

Comisia din Columbia menţionează că Lucian Bute nu a fost încă notificat cu privire la rezultatul testului B şi i-a cerut forului mondial de box WBC să-l informeze pe sportivul român.

Staff-ul fostului campion mondial IBF nu a confirmat ştirea, dar Lucian Bute va apărea vineri dimineaţă (9.30, ora Canadei) într-o conferinţă de presă pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Contactat de către postul de radio canadian 98,5 Sports, Lucian Bute a fost dezamăgit şi surprins de rezultatul pozitiv al probei sale B la testul antidoping.

"Am aşteptat rezultatul din partea Comisiei de la Washington. Avocatul meu a fost în contact cu ei, dar am fost luat prin surprindere. Sunt dezamăgit, aştept să văd şi eu raportul. O să vedem apoi ce decizie luăm. Nu ştiu ce să mai zic, abia am aflat decizia. Vom emite un comunicat de presă şi ne vom întâlni cu mass-media.

Sincer, m-am gândit că cineva cunoscut, din echipa mea, ar fi putut să contamineze proba cu acea substanţă. Nu am nicio idee, este o speculaţie. Nu pot da vina pe nimeni, am încredere în echipa mea. Tot ce pot spune este că toate substanţele pe care le-am luat mi-au fost oferite de către preparatorul fizic Angel Heredia. Înainte de lupta mea împotriva lui (James) DeGale, am fost testat de opt ori şi aceeaşi procedură a fost repetată înainte de a lupta împotriva lui Badou", a precizat Bute pentru sursa citată.

Promotorul Yvon Michel a susţinut iniţial că nu a primit niciun document din partea WBC care să-i aducă la cunoştinţă decizia, apoi a precizat că a fost o "eroare administrativă", iar Lucian Bute şi staff-ul său lucrează la întocmirea unei apărări, potrivit publicaţiei La Presse.

Meciul dintre Bute şi Jack s-a terminat la egalitate, aşa că centura WBC a rămas la Badou Jack. Pe 27 mai, Lucian Bute (36 de ani) a fost informat că a picat testul antidoping, întrucât proba sa de urină conţinea urme de ostarină, substanţă aflată pe lista celor dopante. Lucian Bute a negat utilizarea unei substanţe interzise şi a precizat că este foarte încrezător în privinţa rezultatelor testelor B, care îi vor dovedi nevinovăţia.

Ostarina nu este un steroid, dar are efecte similare de creştere a anduranţei şi a masei musculare. Ostarina se află pe lista Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) privind substanţele interzise din 2008.

Bute a deţinut titlul mondial IBF la categoria supermijlocie din 2007 până în 2012 şi şi-a apărat centura de nouă ori. Boxerul originar din Pechea are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, şi 3 înfrângeri.

Lucian Bute susţine că a fost victima contaminării cu un supliment fabricat de un laborator din SUA

Groupe Yvon Michel, promotorul pugilistului român Lucian Bute, a emis, vineri, un comunicat oficial în care susţine că Bute a fost victima contaminării cu un supliment nutritiv pentru recuperare fizică, fabricat de către laboratorul Pharmagenic din San Diego, SUA, şi care conţinea urme de ostarină.

Astăzi, mai mult ca oricând, Lucian afirmă ca nu a folosit niciodată cu bună ştiinţă substanţe ilegale în timpul carierei sale ilustre în boxul profesionist. În lupta lui pentru aflarea adevărului, Lucian a apelat la serviciile avocatului Howard Jacobs din Los Angeles. Acesta din urmă a solicitat să primească toate suplimentele nutritive utilizate de Bute pe durata cantonamentului dinaintea luptei împotriva lui Jack. KorvalLabs, laborator acreditat din California şi specializat în sport, a fost mandatat să efectueze toate analizele şi rezultatele, care au fost obţinute luni.

Analiza unui produs de recuperare fizică numit Dynamita, fabricat de către laboratorul Pharmagenic din San Diego, California, conţinea urme de contaminare cu Ostarină. Acest supliment nutritiv a fost prescris de către preparatorul fizic Angel Heredia şi trebuie să nu conţină nicio substanţă interzisă.
Cu toate acestea, acest supliment prescris cu formula de antrenor fizic pe Angel Heredia (vezi fotografiile) a trebuit să fie perfect liber de toate substanţele ilegale în compoziţia sa. Este aşadar vorba, din păcate, despre o contaminare în timpul preparării acestui supliment la Pharmagenic.

Astfel, responsabilitatea pentru detectarea Ostarinei în testarea lui Lucian Bute revine în totalitate laboratorului Pharmagenic din San Diego. Lucian Bute şi avocatul său vor iniţia o acţiune în justiţie împotriva acestui laborator, care a cauzat un prejudiciu ireparabil privind integritatea şi reputaţia fostului campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

Detaliile investigaţiei laboratorului KorvalLabs au fost înaintate comisiei sportive de la Washington. Prin urmare, cerem convocarea lui Lucian Bute pentru explicaţii despre ceea ce s-a întâmplat, înainte de a lua o decizie.

Între timp, Lucian Bute se pregăteşte la sala de sport a fraţilor Grant, în mod regulat, nu consideră că are cariera în pericol şi este hotărât să ia toate măsurile pentru a redeveni campion mondial la categoria sa, odată ce detaliile acestui caz vor fi pe deplin lămurite", se arată în comunicatul semnat de Groupe Yvon Michel, promotorul lui Lucian Bute.

"Nu pot da vina pe nimeni, am încredere în echipa mea. Tot ce pot spune este că toate substanţele pe care le-am luat mi-au fost oferite de către preparatorul fizic Angel Heredia. Înainte de lupta mea împotriva lui (James) DeGale, am fost testat de opt ori şi aceeaşi procedură a fost repetată înainte de a lupta împotriva lui Badou", a precizat Bute pentru postul de radio canadian 98,5 Sports.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici