Procesul lui Pistorius: Campionul paralimpic suferă de tendinţe sinucigaşe după moartea Reevei Stenkamp

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, judecat pentru uciderea fotomodelului Reeva Steenkamp, suferă de tendinţe sinucigaşe după moartea prietenei sale în februarie 2013, se arată într-un raport psihiatric citit de avocatul sportivului, miercuri, în timpul procesului.

116 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Pistorius: Campionul paralimpic suferă de tendinţe sinucigaşe după moartea Reevei Stenkamp

Oscar Pistorius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Domnul Pistorius este grav traumatizat de evenimentele din 14 februarie 2013. El suferă în acest moment de tulburări de stres post-traumatic şi de tulburare depresivă majoră. Nivelul de anxietate şi de presiune este semnificativ. De asemenea, el deplânge moartea prietenei sale. Oscar Pistorius este tratat în acest moment de psihiatri şi psihologi. Fără un tratament adecvat, starea sa s-ar putea degrada, iar riscul de sinucidere ar creşte", se arată în raportul experţilor, citit de avocatul lui Pistorius, Barry Roux.

Oscar Pistorius, 27 de ani, riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat că a ucis-o cu premeditare pe Reeva Steenkamp, un fotomodel de 29 de ani, cu care avea o relaţie de trei luni, când a împuşcat-o, la 14 februarie 2013.

Pistorius afirmă însă că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp din greşeală, crezând că este un hoţ, însă acuzarea este de părere că sportivul a ucis-o pe femeie cu premeditare, după o dispută violentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici