Procesul Pistorius: Un martor al acuzării susţine că a primit apeluri telefonice răuvoitoare

Un martor important al acuzării în procesul sud-africanului Oscar Pistorius, judecat de uciderea iubitei sale, a declarat, miercuri, că a primit apeluri telefonice răuvoitoare chiar înainte de a depune mărturie.

114 afișări
Imaginea articolului Procesul Pistorius: Un martor al acuzării susţine că a primit apeluri telefonice răuvoitoare

Oscar Pistorius (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Charl Johnson, un vecin care locuieşte la mai puţin de 200 de metri de casa lui Pistorius şi care a auzit ţipetele femeii şi împuşcăturile, este audiat începând de marţi, după soţia lui, deja interogată luni şi marţi.

Foarte agresiv, avocatul apărării, Barry Roux, a încercat să o destabilizeze pe martoră, Michelle Burger, spunând chiar şi numărul de telefon al soţului ei, în contextul în care procesul era transmis în direct.

La reluarea dezbaterilor de miercuri, în a treia zi a procesului, Johnson a declarat că a primit un apel telefonic în timp ce aştepta, în sala martorilor, să fie audiat.

"Această persoană mi-a spus că numărul meu de telefon a fost făcut public, i-am răspuns că nu ştiu aşa ceva şi că încă nu am depus mărturie. Apoi mi-am închis telefonul şi când l-am dechis erau multe apeluri ratate şi un mesaj vocal lăsat de o persoană din străinătate", a declarat Johnson.

"Acest intelocutor mi-a spus: «De ce minţi la tribunal? Ştim că Oscar nu a ucis-o pe Reeva, nu este corect, hai prietene» şi încă ceva ce nu-mi mai amintesc, dar pe un ton intimidant", a adăugat el, răspunzând întrebărilor procurorului Gerrie Nel.

"Am mai fost sunat de la acel număr, aşa că am închis telefonul. Este numărul pe care mă sună toată lumea, numărul meu de la muncă, de aceea consider că viaţa mea privată a fost compromisă", a declarat Johnson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici