Programul în noul sezon al Ligii 1 Betano, 2019-2020. Când are loc tragerea la sorţi

Vineri, 28 iunie, se va stabili programul noului sezon al Ligii 1 Betano, 2019-2020. Tragerea la sorţi va avea loc începând cu ora 13:30 şi va veni şi cu o noutate.

1219 afișări
Imaginea articolului Programul în noul sezon al Ligii 1 Betano, 2019-2020. Când are loc tragerea la sorţi

Vineri, 28 iunie, se va stabili ţintarul noul sezon al Ligii 1 Betano, 2019-2020

Liga Profesionistă de Fotbal va introduce un sistem pe care îl folosesc şi alte ţări de pe continent. Formaţiile care participă la competiţiile europene (Liga Campionilor şi Europa League) şi care au de susţinut tururi preliminare nu vor juca între ele în primele şapte etape ale campionatului. În urma acestei decizii, CFR, FCSB, Craiova şi Viitorul nu se vor duela în prima jumătate a sezonului.

Program cupele europene:

1. Liga Campionilor

TURUL 1

9 iulie: Astana - CFR, ora 16:00
17 iulie: CFR - Astana, ora 21:00

TURUL 2 (în cazul în care CFR Cluj trece de Astana)

23/24 - 30/31 iulie
CFR- Maccabi Tel Aviv

2. Europa League

TURUL 1

10 iulie: FCSB - Milsami, ora 21:30
18 iulie: Milsami - FCSB
10 iulie: Sabail - U Craiova, ora 19:00
18 iulie: U Craiova - Sabail

TURUL 2

25 iulie - 1 august
CFR (n.red. - dacă este eliminată de Astana) - finalistă precalificări
Alaşkert/FK Makedonia - FCSB (n.red. - dacă trece de Milsami)
Honved/Zalgiris - CSU Craiova (n.red. - dacă trece de Sabail)
Antwerp - Viitorul

TURUL 3 ŞI PLAY-OFF-UL SUNT ÎN AUGUST

Dacă echipele noastre vor ajunge să treacă de turul 2 preliminar, atunci vor avea program încărcat şi în luna august, una în care sunt de susţinut nu mai puţin de cinci etape de Liga 1. Turul 3 din Europa este programat în intervalul 6-8 august / 13-15 august, iar play-off-ul pentru accesul în grupe, Liga Campionilor sau Europa League, va avea loc în 20-22 august, turul, şi 27-29, returul.

În afara restricţiei ca echipele din cupele europene să joace între ele în primele 7 etape, mai există şi alte lucruri pe care LPF le va lua în calcul azi, în algoritmul softului pe baza căruia se vor stabili meciurile din fiecare etapă. De exemplu, FCSB şi Dinamo nu vor fi programate să joace în aceeaşi etapă pe teren propriu, fiindcă după ce vor avea loc concertele verii pe Arenă şi stadionul va fi disponibil, cele două cluburi vor disputa acolo, până la finalul lui 2019, meciurile din Liga 1. În plus, cele două nou-promovate, Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni, vor disputa pe teren propriu prima etapă a noului campionat.

Împerecherea echipelor în partea a doua a campionatului, play-off şi play-out, va fi la fel ca în sezonul care s-a încheiat luna trecută. Echipele de pe primele 3 locuri din play-off vor avea prima etapă acasă, iar primele două clasate se vor întâlni în meci direct în ultima etapă. Mai întâi pe terenul locului 1, iar în finalul sezonului, aşa cum a fost şi ediţia trecută, acasă la poziţia secundă.

Noul sezon va debuta în weekend-ul 13-14 iulie şi se va juca timp de opt săptămâni la rând până la prima pauză competiţională, care va avea loc la începutul lui septembrie, atunci când România are următoarea "dublă" în preliminariile Campionatului European. Pe 5, respectiv 8 septembrie naţionala lui Cosmin Contra va juca acasă cu selecţionatele Spaniei şi Malta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici