Programul României la EURO 2024 şi prezentarea adversarelor Belgia şi Slovacia

La EURO 2024, echipa naţională de fotbal masculin pregătită de selecţionerul Edward Iordănescu se va lupta pentru calificarea din grupe cu Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B din martie anul viitor.

1030 afișări
Imaginea articolului Programul României la EURO 2024 şi prezentarea adversarelor Belgia şi Slovacia

Programul României la EURO 2024 şi prezentarea adversarelor Belgia şi Slovacia

România a fost repartizată în grupa E a turneului final EURO 2024 la tragerea la sorţi de la Hamburg, după ce tricolorii şi-au câştigat locul în urna 2 pentru tragere în urma parcursului din preliminarii.

Naţionala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Primele două clasate din grupă se califică în faza optimilor de finală, acolo unde vor ajunge şi cele mai bune 4 locuri trei din cele 6 grupe ale competiţiei.

Belgia, o forţă explozivă în schimb de generaţii

Selecţioner: Domenico Tedesco (38 ani), italo-german care a pregătit anterior Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moscova şi RB Leipzig. Din februarie 2023 în funcţie.

Parcurs: Câştigătoarea neînvinsă (6 victorii şi 2 remize) a unei grupe din care au mai făcut parte Austria, Suedia, Azerbaidjan şi Estonia. Atacantul Romelu Lukaku a fost golgheterul acestor preliminarii.

Palmares cu România: 11 meciuri disputate, cu 4 victorii pentru tricolori şi două rezultate de egalitate înregistrate. Ultimele două confruntări au fost un amical în 2011 la Liege, pierdut de România, 1-2, şi un amical în 1999, 1-0 la Bucureşti.

Vedete: Courtois (Real Madrid), De Bruyne, Doku (Man City), Lukaku (Roma), Openda (RB Leipzig), Trossard (Arsenal), Carrasco (Al Shabab).


Slovacia, învinsă doar de două ori, la limită, de Portugalia

Selecţioner: Francesco Calzona, un italian de 55 de ani care anterior preluării acestei naţionale, în august 2022, a activat doar ca antrenor secund în ţara natală pentru Perugia, Alessandria, Sorrento, Empoli, Cagliari şi Napoli.

Parcurs: Locul 2 într-o grupă câştigată de Portugalia, peste Luxemburg, Islanda, Bosnia-Herţegovina şi Liechtenstein. Linie de clasament în preliminarii cu 7 victorii, o remiză şi două înfrângeri, ambele la limită, cu lusitanii.

Palmares cu România: 11 meciuri disputate, cu 5 victorii pentru tricolori şi 5 remize, o singură înfrângere, un 0-1 la Bratislava, amical din 1942.

Vedete: Skriniar (PSG), Lobotka (Napoli), Hancko (Feyenoord)
Grupa României la EURO 2024 va fi completă abia în primăvara anului viitor. Atunci se va stabili câştigătoarea Play-off-ului B şi primul adversar al României la turneul final din Germania.

Play-off B (semifinale): Bosnia şi Herţegovina – Ucraina, Israel – Islanda.

Semifinalele play-off-ului se vor juca, într-o singură manşă, pe 21 martie 2024, iar finalele, tot într-o singură manşă, pe 26 martie 2024.

Nu este exclus ca România să se dueleze din nou cu Israel, reprezentativă în faţa căreia a obţinut 4 puncte chiar în aceste preliminarii, deşi favorită pare Ucraina, o echipă naţională care a ratat îndeaproape calificarea directă la turneul final, în meciul decisiv din ultima rundă a campaniei, cu Italia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici