Propunere a Comisiei Centrale a Arbitrilor: Meciurile din Liga I să fie conduse de brigăzi de şase arbitri

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat, marţi, că va face un demers oficial către FRF şi LPF pentru ca meciurile din Liga I să fie arbitrate de câte şase arbitri, urmând să ceară şi aprobarea FIFA în acest sens.

21 afișări
Imaginea articolului Propunere a Comisiei Centrale a Arbitrilor: Meciurile din Liga I să fie conduse de brigăzi de şase arbitri

Propunere a Comisiei Centrale a Arbitrilor: Meciurile din Liga I să fie conduse de brigăzi de şase arbitri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După părerea noastră, această decizie ar contribui pozitiv în Liga I. Sunt multe greşeli care n-ar mai exista. Îmi trebuie aprobarea FRF şi LPF. O să reiau discuţiile cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Pe urmă am să fac un demers oficial către FIFA. Putem aplica acest sistem numai dacă avem aprobarae FIFA, iar forul internaţional nu cred că va aproba sistemul doar pentru unele jocuri din Liga I ci doar pentru toate meciurile. Poate, din retur, va fi aplicat acest sistem, dar nu exclud nici ca el să fie implementat încă din turul acestui campionat", a spus Avram.

El a menţionat că a vrut să aplice sistemul cu şase arbitri de la începutul campionatului, dar s-a lovit de refuzul FRF şi LPF. "Eu am făcut un asemenea demers către LPF şi FRF să implementăm sistemul cu şase arbitri încă dinaintea începerii campionatului. Mi s-a spus că suntem în criză şi că nu se justifică o astfel de măsură", a explicat el.

Vasile Avram a precizat că a vrut să delege o brigadă de şase arbitri la partida din campionatul precedent, FC Timişoara -Dinamo. "Campionatul trecut, când aduceam arbitrii din străinătate şi a fost refuzată brigada din Germania la meciul Timişoara - Dinamo, aveam pregătită o astfel de brigadă, de şase arbitri, românească. Primisem aprobarea FIFA pentru acel meci, dar nu a mai fost nevoie până la urmă pentru că am găsit o brigadă din străinătate", a mai spus oficialul CCA.

Preşedintele CCA a menţionat că dacă se va aproba cererea lui, va trebui să-i instruiască suplimentar pe arbitrii români. "Va trebui să instruim arbitrii suplimentar pentru acest sistem. Este vorba şi de dotare, pentru că sunt nişte staţii speciale. Dar cu ajutorul FRF şi LPF se poate rezolva. Deocamdată, avem trei brigăzi pregătite să conducă astfel de jocuri", a precizat el.

UEFA a experimentat arbitrajului în cinci (şase cu cel de rezervă) în ediţia 2009-2010 a Ligii Europa şi continuă acest proiect atât în Liga Europa, cât şi în Liga Campionilor (în sezoanele 2010/2011 şi 2011/2012).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici