Protest INEDIT în Superliga Naţională de polo faţă de noua conducere a federaţiei: "Luptăm pentru corectitudine"

Echipele de polo CSM DIGI Oradea şi Sportul Studenţesc Corona au anunţat că jucătorii vor evolua cu un plasture alb pe umărul stâng şi vor întârzia în mod intenţionat dubla etapă de sâmbătă şi duminică, în semn de protest faţă de noua conducere a federaţiei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

538 afișări
Imaginea articolului Protest INEDIT în Superliga Naţională de polo faţă de noua conducere a federaţiei: "Luptăm pentru corectitudine"

Protest în Superliga Naţională de polo faţă de noua conducere a federaţiei (Imagine: Laurentiu Mich/ Mediafax Foto)

În etapa a 10-a din returul Superligii Naţionale 2016-2017, CSM DIGI Oradea va întâlni în deplasare la Braşov pe Sportul Studenţesc Corona, sâmbătă şi duminică. Cele două adversare vor întârzia în mod intenţionat partidele până la limita timpului regulamentar de 15 minute.

Şase cluburi au depus deja împreună un memoriu către Ministerul Tineretului şi Sportului, în care acuză mai multe nereguri majore la ultimele alegeri ale forului de specialitate. Principalele acuze sunt legate de existenţa unor aşa-zise cluburi fantomă, care nu înregistrează în realitate activitate sportivă (dar au votat) şi apariţia peste noapte a altor entităţi sportive în preajma alegerior de acum două săptămâni.

Luni, 20 februarie, Călin Găvruş, în vârstă de 49 de ani, a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Polo, în locul lui Liviu Răducanu, care a refuzat să mai candideze pentru un nou mandat. Găvruş, fost campion naţional cu Dinamo, l-a învins cu 20-16 pe contracandidatul său, Bogdan Giambaşu.

La meciul de sâmbătă dintre orădeni şi braşoveni şi-ar putea face apariţia inclusiv noul ministru al Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca, aflat la Braşov alături de Mihai Covaliu (preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român) la o conferinţă internaţională.

Managerul sportiv al echipei Sportul Studenţesc Corona, Oana Dinulescu, a explicat ce a stat la baza deciziei clubului de a protesta: "Luptăm pentru corectitudine în acest sport frumos şi de altfel curat. Nu putem accepta să decidă pentru noi, cei care facem investiţii în polo, în copii şi performanţă, unele cluburi care nu au punctat vreodată la vreo competiţie sub egida federaţiei şi altele care au fost înfiinţate peste noapte special pentru alegeri. Nu ne dorim un război în polo-ul românesc, de aceea vom începe doar cu o formă de protest ceva mai uşoară la meciul cu Oradea. Sperăm ca memoriul trimis către MTS să fie soluţionat corespunzător deoarece cuprinde multe dovezi clare ale neregulilor de la alegeri".

CSM DIGI Oradea, calificată în finala LEN Euro Cup, unde va întâlni pe Ferencvaros (22 martie şi 5 aprilie), este alături de iniţiativa adversarilor din bazin. Prin vocea antrenorului Kalman Kadar, vicecampionii afirmă că îşi doresc linişte în polo-ul autohton, iar focusul să fie pe investiţii în juniori, care să asigure în anii următori revirimentul naţionalei de seniori.

"La club lucrurile merg foarte bine, dar la nivel organizatoric şi de federaţie, lucrurile se vor aşeza abia în momentul în care se vor clarifica alegerile. Din păcate, echipa naţională nu mai merge bine în ultima perioadă deoarece lipsa unei strategii în ultimii 10-15 ani la nivelul juniori are acum efecte negative. Este nevoie să investim în tineri pentru a avea rezultate în anii următori!", a punctat fostul mare internaţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici