Protest topless la inaugurarea unui stadion pentru Euro-2012, în Ucraina

Două activiste din cadrul mişcării FEMEN au protestat topless, sâmbătă, la Lvov (Ucraina), la inaugurarea unui stadion cu o capacitate de peste 32.000 de locuri, ce va găzdui meciuri de la Campionatul European din 2012.

271 afișări
Imaginea articolului Protest topless la inaugurarea unui stadion pentru Euro-2012, în Ucraina

Protest topless la inaugurarea unui stadion pentru Euro-2012, în Ucraina (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cele două femei au protestat având scris pe corp "F... Euro", în faţa intrării în loja VIP a arenei şi scandând "Ucraina va ierde!". Ele au fost reţinute imediat de poliţie.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, considerat pro-rus şi neagreat în Lvov, a vizitat stadionul înainte de inaugurare, dar a refuzat să participe la ceremonia de sâmbătă. Mesajul său difuzat după un dans al unor copii în costume tradiţionale a fost fluierat de public.

La ceremonia de inaugurare au fost prezenţi aproximativ 2.000 de spectatori. Cântăreţele Anastacia şi Ruslana au susţinut momente artistice cu această ocazie.

Construcţia stadionului pe care vor avea loc trei meciuri de la Euro-2012 a început în 2008 şi a costat 201 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici