Prunea: E un moment delicat pentru Steaua, acţiunea UEFA pică extrem de prost

Fostul director de relaţii internaţionale al FRF Florin Prunea a declarat, luni, pentru agenţia MEDIAFAX, că deschiderea de către UEFA a unei proceduri disciplinare împotriva FC Steaua pică extrem de prost şi afirmă că momentul este unul delicat pentru clubul roş-albastru.

239 afișări
Imaginea articolului Prunea: E un moment delicat pentru Steaua, acţiunea UEFA pică extrem de prost

Prunea: E un moment delicat pentru Steaua, acţiunea UEFA pică extrem de prost (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"E foarte greu de spus ce soluţie va da Comisia de Disciplină a UEFA. Dar este într-adevăr un moment delicat pentru Steaua. Acţiunea disciplinară a UEFA pică într-un moment extrem de prost, cum nu se poate mai prost şi într-o conjunctură nefavorabilă. Pentru că am văzut toţi declaraţiile din ultima vreme ale preşedintelui UEFA", a spus Prunea, în prezent preşedinte al grupării CSMS Iaşi.

El susţine că deschiderea procedurii disciplinare în cazul FC Steaua ca urmare a condamnărilor decise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul "Valiza" reprezintă o premieră şi pentru Comisia de Control şi Disciplină a UEFA. "Niciun club nu a mai fost judecat de UEFA pentru aşa ceva. Este o premieră şi pentru UEFA. Nu ştiu de ce se tot face o comparaţie între ceea ce s-a întâmplat cu Steaua şi sancţiunea cu excluderea din competiţiile europene primită de Fenerbahce în urmă cu doi ani pentru că aceste cazuri sunt total diferite", a menţionat, pentru MEDIAFAX, oficialul grupării CSMS Iaşi.

Florin Prunea a explicat că este puţin probabil ca Steaua să fie reprezentată de un avocat în faţa Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA. "Steaua nu va putea fi reprezentată de un avocat la comisie. În general se face o corespondenţă cu Federaţia Română de Fotbal şi apoi se judecă. Numai în cazuri excepţionale un club este chemat să îşi exprime punctul de vedere", a adăugat Prunea.

UEFA a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că a deschis o procedură disciplinară împotriva FC Steaua, iar cazul va fi analizat de Comisia de Control şi Disciplină a forului în data de 21 iunie, federaţia europeană luând în discuţie situaţia campioanei României după decizia ÎCCJ în dosarul "Valiza".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici