Prunea: Liga I cu 14 echipe este în defavoarea fotbalului românesc

Preşedintele echipei CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că nu i se pare normală decizia Adunării Generale a LPF, potrivit căreia din sezonul 2015-2016 să fie doar 14 echipe în Liga I, considerând-o în defavoarea fotbalului românesc.

90 afișări
Imaginea articolului Prunea: Liga I cu 14 echipe este în defavoarea fotbalului românesc

Preşedintele echipei CSMS Iaşi, Florin Prunea (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"La o populaţie de 22 de milioane de locuitori, să ai prima ligă cu doar 14 echipe nu este normal. În condiţiile acestea, vor fi şi mai multe echipe care vor dispărea. Liga I cu 14 echipe este în defavoarea fotbalului românesc. Vor fi din ce în ce mai puţini jucători români şi de pierdut va avea şi echipa naţională. Vă daţi seama câţi jucători vor rămâne fără serviciu", a spus Florin Prunea.

Oficialul formaţiei ieşene a mai precizat că nu i se pare normal că s-au pronunţat oficialii unor echipe care sezonul viitor nu vor mai juca în Liga I: "Pe noi, care avem şanse mari de promovare, nu ne-a întrebat nimeni ce părere avem. Nu e corect să se pronunţe nişte echipe care oricum sezonul următor nu vor mai juca în Liga I. Adică decid alţii pentru noi? Nu e normal ce se întâmplă".

Membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal au votat, marţi, în unanimitate, propunerea schimbării sistemului competiţional al Ligii I, din sezonul 2015-2016, într-unul cu 14 echipe şi cu sistem play-off şi play-out, propunere ce urmează a fi analizată de Comitetul Executiv al FRF.

Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, consideră că acest sistem ar reprezenta o concentrare a valorilor. "Am votat să avem un campionat cu 14 echipe, sistem play-off, play-out. Va fi mai interesant pentru că sunt tot 36 de partide şi rezultă tot aceiaşi bani şi fiind mai puţine echipe va fi o resursă financiară în plus din drepturile TV. 14 echipe înseamnă o concentrare de valori şi repetarea unor jocuri atractive, cum e Dinamo-Steaua sau Astra-Petrolul. Cu această propunere a fost toată lumea de acord", a declarat Anghelache.

În acest moment, Liga I se desfăşoară după sistemul campionat cu 18 echipe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici