Publico: După România, Turcia şi Ucraina, Lucescu a cucerit Europa

Cotidianul portughez Publico a titrat, în ediţia de joi, că tehnicianul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a cucerit şi Europa, prin câştigarea Cupei UEFA, după ce în ultimii ani s-a impus în România, Turcia şi Ucraina.

1 afișare

"După România, Turcia şi Ucraina, Lucescu a cucerit Europa", scrie Publico.

Jurnalul portughez menţionează că probabil acum noua provocare a echipei Şahtior Doneţk a devenit Liga Campionilor. "Are 63 de ani, un palmares bogat, dar niciun trofeu câştigat de el anterior nu străluceşte precum cel din această noapte. Mircea Lucescu are acum un trofeu continental", notează sursa citată.

"Şahtior a dansat samba... la final", a titrat O Jogo, care consideră că jucătorii brazilieni din lotul antrenat de Mircea Lucescu au făcut diferenţa în finala cu Werder Bremen. "Şahtior Doneţk a cucerit ultima Cupă UEFA" a titrat şi cotidianul Record.

Site-ul oficial FIFA redă declaraţiile de la finalul meciului cu Werder Bremen ale tehnicianului Mircea Lucescu într-un articol în care în titlu este scris greşit numele românului: "Lupescu ţinteşte către mai multă glorie europeană".

"Şahtior în istorie" este titlul unui articol din cotidianul italian Gazzetta dello Sport. "Sărbătoare a ucrainenilor la fluierul final. Ultima Cupă UEFA este a echipei Şahtior Doneţk. Echipa antrenată de Lucescu duce acasă trofeul unei competiţii care, de anul viitor, se va numi Europa League", menţionează ziarul italian.

"Werder învinsă, trofeul la Şahtior", a titrat Datasport, care scrie că Şahtior a meritat să se impună în finala de la Istanbul.

Cotidianul englez The Times notează că formaţia antrenată de Mircea Lucescu a făcut istorie, devenind prima echipă ucraineană câştigătoare a unui trofeu european, la ultima ediţie a Cupei UEFA.

BBC scrie că "Şahtior a fost încoronată câştigătoare a Cupei UEFA".

"Curajoasa echipă a lui Lucescu a ridicat ultima Cupă UEFA", a notat cotidianul spaniol Marca. "Ucrainenii au scris în Turcia cea mai frumoasă operă din istorie, câştigând primul lor titlu continental", precizează Marca.

Jurnalul AS a titrat: "Şahtior zice «Salut», iar Cantalejo spune adio". "Primul trofeu al Ucrainei şi ultima partidă a spaniolului (n.r. - arbitrul Luis Medina Cantalejo, care a condus la centru finala Cupei UEFA).

"Ultima Cupă UEFA, pentru Şahtiorul lui Lucescu", a titrat şi jurnalul spaniol Sport.

"Şahtior la zenit" este titlul unui articol din cotidianul francez L'Equipe, care subliniază că trofeul Cupei UEFA a ajuns din nou în est. "Două goluri înscrise de Luiz Adriano şi Jadson au permis echipei Şahtior să succeadă formaţiei Zenit Sankt Petersburg. Cupa UEFA, care se va numi Europa League, a făcut din nou escală în est. Trofeul se înscrie în linia muncii depuse de Mircea Lucescu de la sosirea sa în Ucraina, în urmă cu cinci ani", precizează L'Equipe.

Le Figaro a notat, de asemenea, că "Şahtior a intrat în istorie".

Echipa ucraineană Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a câştigat Cupa UEFA, învingând, miercuri, după prelungiri, scor 2-1 (1-1, 1-1), formaţia germană Werder Bremen, în finala disputată pe stadionul Şukru Saracoglu din Istanbul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici