Pugilistul Dragoş Marin s-a calificat în semifinalele Campionatului European

Pugilistul ieşean Dragoş Marin s-a calificat, miercuri seară, în semifinalele Campionatului European de box pentru tineret din Polonia, la categoria 57 kg.

21 afișări
Imaginea articolului Pugilistul Dragoş Marin s-a calificat în semifinalele Campionatului European

Pugilistul Dragoş Marin s-a calificat în semifinalele Campionatului European

Boxerul de la CSM-Gladiatorul Iaşi l-a învins la puncte pe galezul Joseph Cordina, decizie 2-1.

În semifinale, Dragoş Marin va boxa cu turcul Bunyamin Aydin, care l-a întrecut în sferturi pe georgianul Tomike Kotrikadze, decizie 2-0. În cealaltă semifinală vor încrucişa mănuşile pugiliştii Elvin Aliyev (Azerbaidjan) şi Martin Ward (Marea Britanie).

În preliminarii, Dragoş Marin a trecut de bielorusul Witalij Konanau, decizie 4-0, iar în optimi ieşeanul l-a întrecut cu 2-1 pe armeanul Aram Avagyan.

"Sunt extrem de bucuros pentru performanţa lui Dragoş. El a cucerit anul trecut bronzul la Mondiale, acum are asigurată medalie la Europene, dar sper din tot sufletul ca el să ajungă în finală şi să boxeze cu titul european pe masă. Ar fi o performanţă extraordinară nu doar pentru el, ci şi pentru boxul ieşean şi românesc. Prin cele două medalii cucerite la cele două competiţii, Dragoş Marin a demonstrat că este unul dintre pugiliştii cei mai valoroşi ai ţării în acest moment“, a declarat Vasile Câtea, vicepreşedintele FR Box şi directorul CSM Iaşi, care consideră că în această fază se poate întâmpla orice.

"Turcul Aydin este un boxer valoros, îl cunosc, se blochează bine şi dă bine din braţe. Sper însă ca Dragoş să-l descifreze bine şi să ajungă în finală. La acest nivel, într-o semifinală, şansele sunt egale, orice boxer poate ajunge în ultimul act. Eu am încredere că Dragoş poate boxa în finală", a precizat Câtea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici