Putin, nemulţumit de prestaţia delegaţiei Rusiei la JO-2010

Premierul rus Vladimir Putin a solicitat, vineri, "tragerea concluziilor necesare" în urma rezultatelor considerate dezamăgitoare ale delegaţiei ruse la Jocurile Olimpice de la Vancouver, reamintind faptul că Rusia organizează următoarea Olimpiadă de iarnă, la Soci, în 2014.

15 afișări
Imaginea articolului Putin, nemulţumit de prestaţia delegaţiei Rusiei la JO-2010

Putin, nemulţumit de prestaţia delegaţiei Rusiei la JO-2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evident, ne aşteptam la mai mult de la echipa noastră, dar nu e un motiv să renunţăm şi să ne acoperim capul cu cenuşă. Desigur, aceasta e o oportunitate de a analiza şi de a trage concluzii pentru organizare. Trebuie să corectăm situaţia şi să creem toate condiţiile pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014", a spus, potrivit agenţiilor de presă ruse, Putin în timpul unei călătorii la Tyumen (Siberia de Vest), la inaugurarea unui centru de judo.

Primul ministru rus a adăugat că nu trebuie trecuţi cu vederea pentru următoarea Olimpiadă sportivii ce au obţinut rezultate notabile la JO de la Vancouver: "Nu trebuie să-i uităm pe cei care au obţinut rezultate remarcabile, au câştigat medalii de aur sau chiar cei care au trecut pe aproape. Au arătat caracter olimpic. Trebuie să ne intensificăm eforturile în pregătirea Jocurile Olimpice de la Soci".

Putin şi-a exprimat, săptămâna trecută, sprijinul său pentru patinatorul Evgheni Pluşenko, după ce sportivul rus s-a arătat dezamăgit de locul secund obţinut la JO-2010, considerând că medalia acestuia de argint valoarează cât una de aur.

Patinatorul american Evan Lysacek a câştigat, vineri, medalia de aur în proba masculină din cadrul concursului de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la Vancouver. Lysacek a acumulat un punctaj de 257.67, reuşind să câştige după ce, în urma programului scurt, se afla pe locul doi. Poziţia secundă a fost ocupată de Evgheni Pluşenko, cu 256.36 puncte, în timp ce pe trei s-a clasat japonezul Daisuke Takahashi, cu 247.23 puncte.

Cu două zile înainte de încheierea JO de la Vancouver, Rusia ocupă locul 5 în clasamentul pe medalii, cu 13 medalii, dintre care 3 de aur, 4 de argint şi 6 de bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici