R. Lucescu: Amicalul cu Turcia e un examen serios, dar nu ne va influenţa înaintea preliminariilor

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Istanbul, că meciul amical cu Turcia este un examen foarte serios pentru naţionala României, dar nu va influenţa echipa înaintea preliminariilor Campionatului European din 2012, informează ajansspor.com.

14 afișări
Imaginea articolului R. Lucescu: Amicalul cu Turcia e un examen serios, dar nu ne va influenţa înaintea preliminariilor

R. Lucescu: Amicalul cu Turcia e un examen serios, dar nu ne va influenţa înaintea preliminariilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Turcia a reuşit în ultimii 10 ani să se claseze pe locul trei la Cupa Mondială şi la Campionatul European. Vedem cu toţii că fotbalul turc a progresat, prin performanţele echipei naţionale şi faptul că Galatasaray şi Fenerbahce au jucat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor şi Galatasaray a câştigat Cupa UEFA. Suntem conştienţi că vom întâlni o adversară dificilă. Pentru noi va fi un examen foarte serios, acest amical cu Turcia. Însă rezultatul cu Turcia nu ne va influenţa înainte de meciurile din preliminariile Euro-2012. Dar este o partidă foarte importantă pentru prestigiul şi mândria noastră", a spus Lucescu.

Selecţionerul a spus că tatăl său, Mircea Lucescu, are amintiri frumoase legate de Turcia, ţară în care a antrenat echipele Galatasaray şi Beşiktaş. "Tata a trăit experienţe frumoase în Turcia. Sunt convins că mulţi tehnicieni ar dori să antreneze în Turcia. Turcii sunt pasionaţi de fotbal şi este emoţionant să colaborezi cu astfel de persoane. Sunt convins că vom vedea această pasiune, mâine, în tribune", a precizat Lucescu.

Întrebat dacă ar vrea să semneze în viitor un angajament în Turcia, Răzvan Lucescu a răspuns: "Nu vreau să vorbesc acum despre scenarii, dar eu vin de fiecare dată cu plăcere în Turcia".

Lucescu a declarat că naţionala Turciei nu s-a calificat la Cupa Mondială din Africa de Sud deoarece nu s-a putut impune în meciurile ce păreau uşoare. "A fost un accident. În ceea ce priveşte fotbalul românesc, trece printr-o perioadă grea. Nu am putut pune bazele necesare la momentul potrivit. Turcia a făcut acest lucru acum 10-15 ani. Noi nu le-am putut asigura oportunităţi şi condiţii tinerelor talente", a adăugat el.

Răzvan Lucescu a precizat că grupa D a preliminariilor Euro-2012, din care face parte România, este echilibrată. "Bosnia este în creştere, are fotbalişti foarte valoroşi. Franţa a trecut printr-o perioadă dificilă în această vară, dar este o echipă cu multe opţiuni. Poate trimite în teren în orice moment jucători valoroşi", a spus Lucescu.

Meciul amical Turcia - România este programat pe stadionul "Şukru Saracoglu" din Istanbul, miercuri, de la ora 21.15.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici